Waarom ik zo gek ben op mijn tonic?

Oh-la-la, lieve lezers,

Instant liefde! Dat is het. Voor een vaak (onterecht) vergeten product in het dagelijkse skincareroutine. De tonic! Ik gebruik echt veel van ze omdat het mijn huid fris houdt, zacht maakt, niet uitdroogt en niet prikt in mijn ogen. Op een milde en effectieve manier verwijdert ze onzuiverheden tijdens mijn snelle ochtendreiniging. Laat me je enkele aanradertjes verklappen van deze klassieker.

  • Nadat je je huid gereinigd hebt met milk en water zorgt de tonic ervoor dat je wer-ke-lijk de allerlaatste restjes milk weghaalt. Reinigingsmilk kan een soort 'filmpje' achterlaten op je huid waardoor de daaropvolgende producten niet optimaal kunnen indringen naar de gewenste huidlaag. En dat is zonde ..
  • Tonic neutraliseert het kalk van je reinigingswater. Kalk op je huid maakt ze dof. Ook niet leuk want het nèt die mooi glans en glow dat jou jonger maakt.
  • Tonic is het laatste stapje in je reinigingsritueel en sluit je poriën. Een huidje met fijne, gesloten poriën oogt jonger en frisser.

De frisheid wanneer je tonic op je huid voelt is heerlijk transparant, verfijnd en delicaat. Je huid egaliseert en je huidbarrière wordt versterkt.

Ziezo lieve lezers, nu kennen jullie mijn favoriete product. Welk is jouw lievelingsproduct in je routine du jour? :-)

Liefs, Skin xx

 

By Katrien Sterckx 18.05.2017