Let's talk! #detoxen

Ok lieve lezers, let's talk!

Ik wil het vandaag eens hebben over detoxen. Hoe staan jullie er tegenover? Heb jij al een detoxkuur gedaan? En hoe ging dat dan in zijn werk? Welke waren de effecten op je lichaam en huid? Of wil je net helemaal niets weten van ontgiften?

Ik moet eerlijk zijn. 'Vroeger' was ik niet zo van het healthy, macrobiotisch, detox etc - type. Maar ik begin steeds meer de positieve effecten in te zien die ze teweegbrengen met mijn lichaam en huid. 

Er bestaan ontzettend veel rituelen om giftige stoffen uit je lichaam te krijgen, om je stofwisseling een nieuwe start te geven of je diepgaande balans weer terug te brengen.

Sapkuren, ayurvedische ontgiftingsdagen, detoxen van het suikergevaar zijn de bekendste. Helemaal thuis ben ik nog niet in deze materie en zit nog volop in de ontdekkingsfase, dus ben ik wat voorzichtiger met uitspraken hierrond. 

Wat ik wél weet is dat stoombaden, sauna's en jacuzzi's eenvoudige maar zeer effectieve manieren zijn om te detoxen. Ze geven mij nèt dat leuke extraatje aan mijn ontgiftingsproces. (de vinkjes kunnen gezet worden; superlang relaxen, slaatje en sapjes) 

Bovendien helpen de hitte en de vochtigheid mijn bloedsomloop te bevorderen waardoor mijn weefsels meer zuurstof krijgen, afvalstoffen beter gaan afvoeren en ik me meer in balans voel. 
 

Vertel me! 
Hoe ziet jouw detoxkuur eruit? 
Hou je ook een detox-dagboek bij? 
Of wil je helemaal niet detoxen?

 

By Katrien Sterckx 21.09.2017