EEN DUIK IN DE BESTE GOLVEN VAN DE PANDEMIE

Wellicht mijmer je nog van de frisse duik in de koele golven van de Middelandse zee van afgelopen zomer of zindert het zachtjes deinen op je luchtmatras bij een zwoele pool nog na…

De golven die ons de afgelopen twee jaar overspoelden waren van een totaal andere grootorde. Virusgolven die als eb en vloed ons leven bepaalden waren op zijn minst gezegd overweldigend, onvoorzien en slopend. Toch heb ik net als vele andere dappere schoonheidsspecialisten geprobeerd om, zo goed en zo kwaad als ik kon, mee te surfen op de nieuwe golfstromen in Beautyland. Ondanks mijn onverwoed gepeddel ben ik ook een paar keer serieus kopje ondergegaan.

Dit is mijn verhaal.

 

Eerst was er de zelfreflectie. In het begin van de pandemie dacht ik na over mijn manier van werken. De wijze waarop ik klanten ontving, de benadering van mijn facials en haar rituelen, het niveau van mijn product-, huid- en bedrijfskennis. Ik lijstte ze allemaal op en merkte dat het één en ander een flinke upgrade nodig had. Het moest ànders en beter.

Ik schreef :

Meer zachtheid, minder strak.

Meer warmte, minder klinisch.

Meer huidcontact, minder afstand.

Meer focus, minder flou.

Meer ondernemen, minder trappelen.

De golf van schakelen.

 

Vanuit de zelfreflectie vloeide het creatieve proces. Want om meer zachtheid te creëren wilde ik een eigen tool maken die mijn sponzen gastendoekjes verving. Een facialdoek die zachter was dan ooit, handiger dan lamellen en uitnodigender voor de klanten. Het hele proces van prototypes en labels maken, een marketingstrategie uitwerken, ateliers zoeken, investeren, finaliseren en lanceren was een echte groei. Want salon open of niet, mijn gezichtsdoek diende als weerwoord voor een wereld waarin we leven. Een facialdoek die zachtheid, aanraakrijkdom en intens feel good terugbrengt naar het schoonheidssalon. Laat de wereld zich maar optrekken in koud plexiglas en ontsmettingsgels, ik wil met mijn facialtowel de hedendaagse gelaatsverzorging hertekenen. Net zoals Sarah den Boer van Salon Melior vertelt in haar column, ‘denk groot, denk grenzeloos, en vooral; zonder beperkingen.

Een golf van durf.

 

Om mijn huidkennis bij te schaven volgde ik ook een basis- en vervolgopleiding huidexpert bij U-Consultancy. Vervolgens schreef ik me ook in aan de Erasmus hoge school van Brussel voor een 2-jarige opleiding Educatief Graduaat. In december studeer ik af.

Een golf van zelfontplooing.

 

Toen er in januari, na 7 maanden lockdown, nog geen openingsdatum werd geprikt, en er zo goed als geen uitzicht kwam in onze situatie, ging ik kopje onder. De slopende pandemie zorgde ervoor dat al mijn zin om te bijven peddelen en ondernemen slabakte. Ik had er schoon genoeg van, was moe, gefrusteerd en boos. Die facialtowels kwamen me de strot uit. Ik stond op punt om alles op te geven. Maar nét voor de lancering heeft een collega me opgevist en aan wal getrokken. De uren van sparren gaven me weer hoop en moed. Dankzij haar vriendschap brandt mijn ondernemersvuur als een baken.

Een golf van verbondenheid.

 

Na ruim 9 maanden min of meer opgesloten wachten kwam een slaak van opluchting als 15 april de nieuwe opstartdatum bleek. Wachten onder zoveel druk is als een fles bubbels die ontkurkt wordt.

Een golf van knaldrang.

 

De facialtowels deponeren als een Belgisch merk? Waarom niet? Ik startte de procedure begin maart. Mega-eng... want die stap kostte me niet alleen een arm van mijn lijf, niets was zeker of de aanvraag überhaupt zou lukken of niet. Was het erop of opnieuw kopje onder …? De request werd in augustus goedgekeurd. Ik stond te dansen naast mijn pc.

Een tsunami van vreugde!

 

Katrien Sterckx van SKIN esthetiek en STAR FACIAL TOWEL® uit Tervuren

 

Schonenboomstraat 25, Tervuren

www.skinesthetiek.be

 

Gefascineerd door haar typische stijl van ondernemen kijk ik uit naar het verhaal van de Palestijnse Oumaima Hahoud van O’beautytemse.