Dankzij de lockdown

Dankzij de lockdown heb ik de kans gekregen om de basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten af te werken, te slagen voor het examen en hierdoor mijn kennis over de huid bij te spijkeren. 

Dankzij de lockdown nam ik de tijd om me te verdiepen in vakliteratuur en boeken. Mijn favorietjes : Don’t go to the cosmetic counter without me, The original beautybible, Blue eyeshadow should be forbidden van Paula Begoun waren eyeopeners. Terry Vinsons’s nieuwe boek (ook voor jullie!) Skinformation is in mijn ogen de beste huidgids ooit geschreven. Knap uitgelegd en zo zo duidelijk. Het Lexicon van Marieke Schutte, had ik al eens raprap doorgenomen, maar echt de moeite om het ook eens traagtraag te doen ;), Dermatovenereologie voor de eerste lijn van Smitt&Lambert, Dermatologie voor huidtherapeuten van C. de Groot en Toornstra wekte nog meer mijn interesse. Die laatsten kostten mijn bijna een arm van mijn lijf maar ze toonden veel inzichten en verbanden. Niet alles heb ik hieruit goed begrepen en veel zaken zal ik ook nooit moeten toepassen, maar om een overzicht te krijgen waren ze zeker een meerwaarde. 

Dankzij de lockdown heb ik ook het lef gehad om mijn eigen product verder te ontwikkelen: Een facialtowel waar heel veel beauticians mee aan de slag kunnen gaan. Ik ben blij en apetrots dat de facialtowel nu bij op mijn to-do lijstje staat en dat er een samenwerking met Beautybizz uit voortgekomen is. Wordt uiteraard vervolgd!

 

Geschreven door Katrien Sterckx, 27 februari 2021