O V E R 'W O K E' en andere goede voornemens.

Bij Skin Esthetiek zorgen we ervoor dat je in 2018 helemaal 'woke' en met de beste beauty-informatie het nieuwe jaar in gaat. Wat het betekent om 'woke' te zijn? Letterlijk: wakker. Maar volgens de überbetrouwbare Urban Dictionary betekent 'woke' ook; bewust zijn, weten wat er aan de hand is in onze wereld en de maatschappij. Kritisch blijven, social-minded en diervriendelijk denken. 

Meer 'groene' beautyproducten op je badkamerplankje? Waar te beginnen? 

Eén van de vele first-world-problems nemen ze bij Germaine de Capuccini grondig onder de loep. Het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke verpakking bijvoorbeeld. Met de Naturae-lijn kregen ze het goedgekeurde ECOcert-label voor een opmerkelijk productdoosje. Gemaakt uit snelafbreekbaar karton en productinfo gedrukt met milieuvriendelijke inkt die aan de binnenkant van het doosje zelf staat in plaats van op de gebruikelijke aparte bijsluiter. Slimme zet.. of liever gezegd woke!
De biotube bevat zalven van 95 % ecogeteelde witte thee, soja persing en zonnebloemolie. Van melk tot masker: geen siliconen, geen parabenen en geen kleurstoffen. 

Meteen wakker!

Om het even over mijn eigenste goede voornemens te hebben. Ik tracht mijn bijdrage voor een groenere wereld te vinden in kleine haalbare dingen. Aan mij is namelijk geen groot sordeerder verloren gegaan. (Hoor ik daar in de verte duivels gelach van de echtgenoot ;-)) Karton bij karton. Plastiek bij plastiek. :-)
Mijn ramen lappen met azijn in plaats van met zeep. (werkt echt!) Van de tuin een wildernis maken. Want een gemillimeterd grasveld is dieronvriendelijk, groen beton. Ik wil zo graag een prachtige bloemenweide waar kleine diertjes in kleine hoekjes echt hun natuurlijke gang kunnen gaan. 

 

En voel je je al meer woke?
Heb jij ook voornemens voor 2018? Of net niet?

Skin xx

 

Geschreven door Katrien Sterckx 05.01.2018