4 tips make-up : foundation

Hello beautylover!

Het lentezonnetje laat nog even op zich wachten. En toch wil je graag een flawless tintje hebben. Maar ... je bent nog wat onzeker over het gebruik van fond de teint? Schrikt het je af om er 'te opgemaakt' uit te zien of 'te panecake-achtig'? Dat hoeft helemaal niet, mooie dame. :-) Er is één gouden regel die je goed in je achterhoofd moet houden. Foundation bestaat erin om je huid egaal te maken, niet om je huid te bruinen. De volgende 4 tips tonen hoe je dat best doet.

Tip 1 : Kies je kleur op basis van je gezichtskleur. Dit is de kleur die je ziet nàdat je je huid gereinigd hebt. Test op je kaaklijn (niet op je hand) je goede kleur. Die mag niet opvallen maar moet mooi versmelten met je huid.

Tip 2 : LESS.IS.MORE. Gebruik niet te veel product. Een paar kleine druppeltjes zijn voldoende voor je hele gelaat. Het liefst gebruik je je foundation op de plekjes waar je het echt nodig vindt. Wallen, acné en puistjes pak je aan met een concealer.

Tip 3 : Werk van binnen naar buiten. Begin eerst bij je neus, dan je wangen, daarna je voorhoofd tot in de haarlijn en tenslotte tot aan je oorlelletje. 

Tip 4 : Het is erg handig om een winter- en een zomerfoundation te hebben. In de zomer kies je voor een donkerder tintje. 

Heb je niet veel tijd in de ochtendrush? Gebruik dan net als ik een BB of CC crème. Dat is een fdt mét verzorging. En mét een SPF factor. Drie vliegen in één klap!

 

Ziezo, alvast veel plezier met deze 4 tricks. Keep you picture perfect every day!

 

Skin x

By Katrien Sterckx 27.02.2017