M O O I B I J -10

Koud? Dat vind je huid ook. Dus pamper, permiteer en pimp je beautygewoonten zodat je huid ongeschonden de winter door komt. Boek daarbij een droomgelaatsverzorging en alles glijdt van je af... 

Wat doet de winter met je huid?

Schrale wind, lage temperaturen en droge lucht binnen tasten je natuurlijke barrière aan die helpt om vocht vast te houden. Weg vocht = weg soepele huid. Je huid kan zo sterk uitdrogen dat ze barst. Met al dan niet jeuk, schilfers en gesprongen lippen tot gevolg. Maar dat gaan we zo ver niet laten komen! Toch? Ik deel je graag 3 goede tips!

Het plan in de winter is.. 

Eerst vocht inbrengen (goed door je huid laten opnemen) en dan een laagje vet. Dit zijn fijne winterduo's:  

  • Hyluronic Force Serum en Nourishment Elixir Oil 
  • S.O.S. D-Sensitizing onder Rose Hip Oil. 

De betere lipbalms

Lipbalsems bevatten vaak dierlijke vetten als lanoline en bijenwas. Maar er zijn er ook vegan, met plantaardige boters en oliën. Avocado oil, zoete amandel olie en zonnebloemolie leggen een dun laagje bescherming op je lippen zonder ze verder uit te drogen.

Zijn ze verslavend? 
Als je geen velletjes hebt of gesprongen lippen maar lipbalm uit gewoonte gebruikt, dan ben je inderdaad hooked. Maar als je lippen wel droog en gesprongen zijn is het jammer dat je ze om die reden niet gebruikt. Lipbalsems die munt, kampfer of menthol bevatten drogen je lippen dan weer wel uit. 

Ijsklomphanden

Masseer ze weer tot leven met een romige handcrème.
Hebben ze een sterkere opkikker nodig? Smeer ze dan in met een intensieve voedende crème en trek er een katoenen kous over. Laat de helende formule een uurtje intrekken. Netflix, zalfje.. what else? 

Vele beautygroeten!

Skin xx

 

Geschreven door Katrien Sterckx 25.01.2018