Blog

In de Skin beautyblog verneem je nog meer over Skin Esthetiek in beautyland. I'll keep you posted! 
Schrijf je ook als de bliksem in op de Skin Esthetiek nieuwsbrief. Voor alle beautynieuwtjes heet van de naald.

Teksten mogen op geen enkele wijze worden verspreid of overgenomen, tenzij Skin Esthetiek u hiervoor de reproductierechten heeft verleend.

Overzicht Blog

HERFST ACTIE

Terwijl de buitenwereld muren optrekt van koud plexiglas proberen we bij SKIN esthetiek het net zo gezellig mogelijk te maken. Met zachte texturen, veilige werkprocedures en aaibare massagetools zorgen we voor de delicaatste facials ooit. 

We willen aanraken en aangeraakt worden. Daarom stelde ik met zorg deze unieke verwennerij samen.
Geniet jij ook van een 'december facial met gratis lipverzorging + goodiebag' ? Ja, Katrien!

ACTIE:

FACIAL in december + LIPVERZORGING + GOODIEBAG

110 EURO

Actie loopt tot 31 oktober 2020 

HERFST ACTIE

ONZE KLANTEN

Vanaf maandag gaan we het op deze manier aanpakken. 

 • Bij het maken van een afspraak meld je of je tot de risicogroep behoort van diabetes-patiënt, hart-, long-, nierziekten. Zo kunnen wij de juiste maatregelen treffen.
 • Nog vóór het binnenkomen voorzien we een ontsmettingszuil waar je je handen kan desinfecteren. Er zullen ook handschoenen klaarliggen.
 • Je plaatst je schoenen, jas en handtas is onze voorziene kledingsbox. Wij ontsmetten die box na ieder gebruik.
 • Draag een mondmasker. Bij facials worden ze niet gedragen net zolang de verzorging duurt. Wijzelf dragen tijdens de facial onze face-shield en mondmasker.
 • Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van het toilet.
 • Betaal bij voorkeur met de kaart.

 

SKIN'ny Love,

Katrien 

ONZE KLANTEN

Hallo, ik ben Katrien!

Katrien Sterckx is een gediplomeerde skin expert die al twintig jaar haar eigen schoonheidssalon Skin Esthetiek uitbaat in Tervuren. Ze is gediplomeerde Sculptural Face Lift Therapist en won de zilveren medaille in de wedstrijd Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019. 

Een schoonheidsspecialiste die naar je skin issues luistert, je uitstekend adviseert en met jou zorgt voor een stralende huid. Iemand met een passie voor schoonheid én voor mensen. Zo'n schoonheidsspecialiste verdien jij!

Hallo, ik ben Katrien!

BELANGRIJK BERICHT!

Beste klanten,

Voorzichtig uitkijken naar een heropstart. Er is al een datum geprikt, 18 mei, waarop we mogelijks aan de slag kunnen gaan. Contactberoepen zoals schoonheidssalons worden nog herbekeken tegen dan. Ik hou je op de hoogte wanneer we echt 'groen' licht krijgen. 

HOOP doet leven :-)

Producten en/of boek kunnen wel verder besteld worden via katriensterckx.skin@gmail.com of Whatsapp op 0474 97 37 02. 

Ik adviseer je graag verder met onze gloednieuwe WEBSHOP! 

Zorg goed voor elkaar en tot later,

Liefs,
Katrien x

BELANGRIJK BERICHT!

Het is er! Het boek van SKIN esthetiek 'Beautyplan in 12 weken'

Op 14 maart lanceerde ik mijn eerste boek. Een echte huidgids die jou alle tips en tricks vertelt over skincare.

En waar gaat dit boek precies over, Katrien?
Met het boek doorloop je een huidverzorgingstraject waarin je in 12 weken werkt aan een mooie huid aan de hand van 5 salonverzorgingen, 4 producten en 1 geschenk. Je kan er ook heel veel andere huidtips lezen, insights van Katriens 20-jarige ervaring in de beautywereld, informatie over voeding in relatie tot de huid, een leuk DO IT YOURSELF hoofdstuk waarin je in je eigen badkamer aan de slag kan, een quiz, quotes van SKIN klanten, stap-voor-stap-fotos' en producten van Germaine de Capuccini in een prachtige bloemensetting.

Heb jij je order al geplaatst? Schrijf dan een mailtje naar info@skinesthetiek.be of kijk even in de gloednieuwe WEBSHOP. 

Liefs,
Katrien 

 

 

Het is er! Het boek van SKIN esthetiek ’Beautyplan in 12 weken’

Hoe lang moet je wachten vooraleer je een volgend product aanbrengt?

Haal het beste uit je skincare


Een vaak gestelde vraag in het salon. Hoe lang moet je eigenlijk wachten om je v o l g e n d produkt aan te brengen?

Het skincare ritueel van een veertiger ziet er als volgt uit:

Reinigen, scrubben, serum en dagcrème met zonnemelk. En daartussen soms nog een toner. Klopt dat?

 

Ik hoor sommige klanten vertellen dat ze tussen elk product wel 5 (!) minuten moeten wachten vooraleer ze het volgende kunnen aanbrengen. Víjf minuten? Oei,.. zoveel tijd heb ik ‘s morgens niet. En toch willen jullie alle produkten achtereenvolgens aanbrengen..?

Moét je echt wachten tussen de verschillende laagjes?
Dat wel. En een trucje om de juiste volgorde aan te houden is te werken van liquid naar crème. Dus van tonic naar serum naar crème.

 

Ok! Maar hoelang moet ik dan wachten?
Het goede nieuws is, géén 5 minuten. Pfioew .. Je gebruikt net zoveel produkt dat voldoende is voor je gelaat en net zoveel als opgenomen b i n n e n  d e  m i n u u t. Duurt het langer dan een volle minuut dan gebruik je teveel product.

 

Teveel product gebruiken is zinloos. Een erwtje dagcrème is genoeg. Bovendien wil je ook nog make-up aanbrengen of een primer. Dan wordt het vaak teveel van het goede.

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 13.05.2019

Hoe lang moet je wachten vooraleer je een volgend product aanbrengt?

Maakt het Blauw Licht van smartphones je huid stuk?

De wetenschap van het licht is boeiend. Er bestaat enerzijds 'zichtbaar licht', wit licht waarneembaar met het oog. Anderzijds bestaat er licht 'dat je niet ziet', namelijk Ultraviolet-licht, kortweg UV, met zijn UV A, UV B en UV C-stralen. Deze eletromagnetische straling valt net buiten het deel van het spectrum dat waarneembaar is met het menselijk oog. UV-licht is afkomstig van de zon en kan zonnebrand en andere serieuze huidproblemen veroorzaken.  

Spectrum close-up

Wanneer we naar het lichtspectrum kijken, met name naar UVA en UVB-stralen, dan zie je dat hun golflengten tussen 280nm-400nm liggen. (nm = nanometer is de lengte-eenheid) Daarnaast in het spectrum bevindt zich blauw licht met een golflengte van 380nm-500nm. (het hele lichtspectrum gaat tot 700nm). Dat blauwe licht bevat stralen die voorkomen in digitale toestellen zoals pc's, flatscreen tv's, fluorecerende lichtreclames en ook in je smartphone. 

4 dagen computer = 20 minuten onbeschermd in de zon

Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht erg schadelijk kan zijn voor je huid. Blauw licht van 380nm-400nm wordt problematisch bij langdurige blootstelling. Geconcentreerd blauw licht veroorzaakt huidschade zoals pigmentstoringen, roodheden en gevoeligheid van je huidoppervlak. Eenvoudig gezegd lokt blauw licht stressfactoren uit die photo-aging veroorzaken en dat betekent letterlijk; veroudering door blootstelling aan licht. 

Screenface?

Toch is maar een klein deel afkomstig van digitale toestellen. Je zou denken, ach.. die kleine hoeveelheid? Dat kan toch geen kwaad. Maar dàt is het nu net,.. we spenderen erg véél tijd achter onze smartphone en mét het feit dat we onze mobiel heel dicht tegen ons gezicht en ogen houden. Dan is dat om problemen vragen. 

Tot in de onderhuid

Door de korte golflengte en de hoge energie is blauw licht in staat om diep in de huid door te dringen. Blauw licht dringt zelfs door tot in de hypodermis (=onderhuid).

Ter info : UVA-stralen dringen door tot de dermis en UVB-stralen tot in de epidermis (=opperhuid). UV C-stralen bereiken ons aardoppervlak gelukkig niet maar worden tegengehouden door de ozonlaag. 

Statistieken tonen aan dat volwassenen hun smartphone tot 30 keer per dag checken. Jongeren tot 157 keer per dag. Millenials lopen zo een groter risico voor de blootstelling aan 'blue light'.  

Blue Light Blockers

Ik zou geen goede schoonheidsspecialiste zijn als ik je niet zou vertellen dat je je huid tegenwoordig kan beschermen met crèmes of zonnemelken die antioxidanten bevatten om jouw huid te 'blocken' tegen blauw licht. Gebruik je al bepaalde 'blue light blockers', dan is dàt al een probleem minder! 

3 extra tips

 • Gebruik zo min mogelijk je telefoon of laptop buiten
 • Zet alle schermen 1 uur voor het slapengaan uit
 • Plaats een blue light cover op je phone

 

Geschreven door Katrien Sterckx 24.08.2018

Maakt het Blauw Licht van smartphones je huid stuk?

Hoe pak je gerstekorrels aan?

Witte, kleine bolletjes langs je ogen of bij je wangen? Die eruit zien als puistjes maar onmogelijk uit te duwen zijn? 

Dan heb je vast te maken met een gerstekorrel of even nerdy, .. milia. Een gerstekorrel zit onder je huid, helemaal in de epidermis als een propje van keratine. Duwen alsof het een puistje is heeft geen zin. 
Gerstekorrels hebben ook niets gemeen met acne of puistjes want in tegenstelling tot vele mensen denken bestaat een gerstekorrel niet uit talg maar uit keratine. Keratine is een eigen bouwstof die je lichaam aanmaakt om ervoor te zorgen dat je huid water afstoot en je haar en nagels sterk blijven.  

Kan ik als schoonheidsspecialiste je daarvan af helpen?

Zeker! Om een gerstekorrel te verwijderen prik ik met een steriele naald een klein gaatje langs de gerstekorrel zodanig dat het bolletje keratine langs het gaatje wegkan. 
Om gerstekorrels te voorkomen kan je regelmatig scrubben (zo verwijder preventief dode huidcellen) of een instituutbehandeling overwegen met een exfoliërende peeling van salycilzuur 14%-20%.

 

Vele groetjes,

Katrien

Geschreven door Katrien Sterckx 15.03.2019

 

Hoe pak je gerstekorrels aan?

S U R V I V A L K I T m a k e - u p voor k a n t o o r

Hallo ladyboss!

Heb je een onverwachte meeting? Of moet je een late presentatie geven? Dan is het wel handig om een extra make-uptasje te hebben op kantoor. Zo kan je snelsnel je make-up bijwerken en zie je er weer picobello uit! 
Een survivalkit helpt ook wanneer je naar een afterworkdrink mag.
Ik stel voor jou de 7 onmisbare items samen;

 • Concealer : geeft een instant frisse look aan je ogen
 • Transparant poeder : neemt glans weg op je neus en voorhoofd 
 • Blush : brengt 'leven' in je gelaat
 • Lipgloss : glanzende lippen staan mooier

 

 • Minipenselen : superhandig als die ook in je make-uptasje passen
 • Travelsize tandenborstel en -pasta : frisse tanden geven een fris gevoel
 • Miniparfum : your signature scent. Of course ;)

Klaar in 4 minuten en 30 seconden. 

Go for it!
Skin x

 

 

By Katrien Sterckx  24.02.2019

S U R V I V A L K I T m a k e - u p voor k a n t o o r

W O R K S H O P m a k e - u p!

Wil je graag alle t i p s  en t r i c k s leren om jezelf mooi te maquilleren? Schrijf je in op onze workshop Make-up!

Prijs: 29 euro 
Individueel of in groepje van max. 5 personen
Bel : 0474 97 37 02 

Liefs,

Katrien en Candice

W O R K S H O P m a k e - u p!

Is groen groen?

Vele mensen voelen zich prettiger bij de keuze voor natuurlijke huidverzorging. De groene levensstijl zit in de lift en past bij de trend van een bewuste levensstijl. Want die staat voor 'puur', 'zuiver' en met respect voor onze planeet. 

Groen wordt ook vaak in één adem genoemd met 'natuurlijk'. Maar niet alles wat groen is, is natuurlijk. En niet alles wat natuurlijk is, is groen. Sterker nog, niet alles wat groen is, is daadwerkelijk groen. U volgt nog? ;)

Wil je graag meer zekerheid over je 'vegan' producten dan zullen we eens een kijkje moeten nemen naar de keurmerken die fabrikanten behalen om aan Europese eisen te voldoen. Welke percentages natuurlijke ingrediënten produkten minimaal moeten bevatten, of waaruit de verpakkingsmaterialen zijn gemaakt. Zijn de produkten dierenproefvrij en hoe is het productieproces verlopen? 

Geen onderscheid

'Natuurlijk' is niet automatisch beter in huidverzorging. De werking van een grote groep botanische ingrediënten zijn nog onvoldoende onderzocht op hun effectieve werking of zélfs helemaal niet onderzocht. Soms is de synthetische versie van een ingrediënt gewoon beter en veiliger (vooral stabieler) dan een bestanddeel direct uit de natuur. Over het algemeen merkt je huid niet eens het verschil en maakt ze ook geen onderscheid tussen een natuurlijk ingrediënt en een vergelijkbare synthetische variant van hetzelfde molecule. 

Onder Frans toezicht

Behalve het Duitse keurmerk (BDIH), Cosmebio uit Frankrijk, ICEA uit Italië en Soil Association uit Groot-Brittanië is er nog een keurmerk uit Frankrijk, ECOCERT. Dit keurmerk heeft twee labels die vooral gericht zijn op cosmeticaprodukten. 

 • ECOCERT Naturel Cosmetic

- Minimaal 50 procent van de plantaardige ingrediënten moeten uit de biologische landbouw komen, net als 5 procent van het gewicht van alle ingrediënten

 • ECOCERT Naturel and Organic Cosmetic

- Minimaal 95 procent van alle plantaardige ingrediënten moet afkomstig zijn uit de biologische landbouw, evenals minimaal 10 procentvan alle ingrediënten in gewicht. 

Stap verder

De instantie checkt op de aanwezigheid van 

 • ggo's, parabenen, nanodeeltjes, siliconen, PEG's, synthetische geur- en kleurstoffen
 • biologisch afbreekbare verpakkingen
 • natuurlijke inkt, geen plastic folie, gerecycleerd papier en geen lijm
 • ecologische footprint van toeleveranciers

Germaine de Capuccini kleurt groen

De Naturae-lijn van GdC bezit al 5 jaar beide controlelabels van ECOCERT. Texturen zijn voortreffelijk, geuren erg delicaat en genderneutraal. De verpakkingsmaterialen, van doosjes én tubes, zijn ecologisch verantwoord en vrij van chemische bestanddelen .

Botanic boost in Naturae

 1. Witte thee-extract. Stimuleert de bloedcirculatie en heeft een gunstig effect op een vermoeide en gestresseerde huid door de aanwezigheid van vitaminen A, C, B1, B2, B6 
 2. Sojaolie. Rijk aan essentiële vetzuren. Ideaal voor huiden met voeding tekort
 3. Zonnebloemolie. Beschermt je huid tegen oxiderende bestanddelen
 4. Biologisch plantaardig water. Een hoge concentratie aan plantaardige voedingsstoffen voor de huid.
 5. Kemirinotenolie. Is een buitengewone anti-oxidant.

Green vibes 

Van een merk dat de moeite neemt aan de vaak zeer strenge voorwaarden te voldoen, weet je dat het je gezondheid én het milieu serieus neemt.  

 

Geschreven door Katrien Sterckx,  24 januari 2019

Is groen groen?

Verwarmde sloefkes!

Voor onze klanten die de sneeuw trotseren! Verwarmde (!) pantoffeltjes bij het binnenkomen én een mini-handcrème voor je verkleumde handen. Nog nooit was sneeuwpret zo leuk ;)

Liefs,
Katrien x

Verwarmde sloefkes!

Wat doet 'bruinen-zonder-zon' met je huid?

Van melkflessen naar zongekuste benen    

 • produkten kleuren de hoornlaag
 • is in feite een chemische reactie met de eiwitten op je huid
 • bruinen zonder zon producten halen niet het melanine uit je huid naar boven
 • 2 to 3 uur effect zichtbaar
 • verven van de hoornlaag
 • na 3 tot 4 dagen kleuring weg van de geverfde hoorncellen die afschilferen
 • geen bescherming tegen UV stralen wel minimaal tegen Uv a stralen?
 • veilig alteratef in de wintermaanden mmaar absoluut niet veilig om in de zon te gaan zitten
 • aanbrengen blijft meilijk ook met sprays
 • handen wassen
 • PH waarde is medebepalned voor de kleur

2de plaats Wedstrijd Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019

1e Runner-Up Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019

Skin Esthetiek - Vakvrouw tot in de toppen van haar vingers

De avond valt als ik in Tervuren een van de parkeerplaatsen van Skin Esthetiek oprijd dat ondergebracht is in een stijlvolle nieuwbouw woning met veel wit en pastelkleuren. Ik word warm en hartelijk ontvangen met een stevige handdruk en een glas zelfgemaakte ijsthee.

Om te zien hoe mijn huid eraan toe is, gebruikt Katrien - die met Germaine de Capuccini werkt - een huiddiagnose toestel en in functie van die uitslag stelt ze mij voor om een andere behandeling toe te passen dan die die ik gekozen heb want op één van de vier geteste criteria scoor ik wat minder. De gegevens die het toestel weergeeft, worden op een speciale klantenfiche genoteerd die in het instituut bewaard wordt.

Ze installeert mij in de stoel en geeft duidelijke uitleg bij elke stap van de verzorging die vederlicht en zacht is. Ze epileert mijn wenkbrauwen, verwijdert onzuiverheden en masseert. terwijl het soepele masker op gezicht en hals zijn werk doet, geeft Katrien mij snel en doeltreffend een manicure en handmassage.

Er zijn mensen die voor hun beroep geboren zijn en zo iemand is Katrien: ze beheerst haar vak tot in de finesses, is snel, efficiënt, vriendelijk, attent en behulpzaam. 

Na de behandeling die mijn huid ontspannen en verzorgd heeft en de kringen onder mijn ogen verzacht heeft, laat ze mij ook de nieuwe behandelruimte op de bovenverdieping zien. Helemaal alleen voor mannen en in samenwerking met een ladybarber geeft ze hier ook speciale baardbehandelingen.

Daarnaast bestaat het gespecialiseerde gamma uit permanente make-up, laserontharing, medische pedicure, DTi en de Dermatech Pen. Een instituut waar iedereen welkom is voor verzorgingen van A tot Z.

 

Geschreven door Sylvia Silvester, beautyjournaliste/jurylid op 4.09.2018

Persbericht verschenen in Belbeauty Magazine, 2de jaargang, n°2

2de plaats Wedstrijd Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019

S.O.S. Hangover

Post-Fridaynight Hangovers? .. They are real.. very real ;)

Buiten het feit dat je meer dan 2x zoveel alcoholliquids dronk tijdens je nachtelijke escapade ben je waarschijnlijk ook je huid 'vergeten' te reinigen toen je naar je bed kroop?

Ik voel met je mee. Dat gevoel van sterven in je zetel. Je snakt naar rust, duisternis en stilte. De woonkamer is te druk en je wc te klein?

Wanhoop niet.

Be-Calm masker brengt je roodvlammende wangen tot rust en het warme gastendoekje je helse kater. 

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 11.11.2018

 

 

S.O.S. Hangover

On my way to ..

.. Germaine de Capuccini's Event te Antwerpen. #felixpakhuis #selfie 

Liefs,

Katrien x

Geschreven op 12.11.2018

On my way to ..

Genadeloos testje : hoe elastisch zijn je onderste oogleden nog?

Wil je weten hoe elastisch je onderste oogleden nog zijn? Doe dan even deze genadeloze test; trek je onderste ooglid los van je oogbol zodanig dat je het wit van je oogbol goed kan zien. Laat de huid dan plots los. En? Springt je huid snel terug naar haar oorspronkelijke vorm? Perfecto!!

Of,... hebben we hier te maken met een tragere versie van 'terugspringen' ...? Een seconde of 2 langer? Dan ben je het slachtoffer van versnelde veroudering. 

Huidveroudering, lieve lezer, zie je namelijk het eerst onder je oogleden. Daar is de huid van je gelaat het dunst. Omdàt de huid er zo dun en teer is dringen gemene UV-A-stralen van de zon daar het diepst door. De huid verliest haar elasticiteit, verstijft en verdikt. 

Geschreven door Katrien Sterckx op 11-11-2018

Genadeloos testje : hoe elastisch zijn je onderste oogleden nog?

Wat doet 'stomen' met je poriën? #eerlijkhuidadvies

Ga eens even héél kort bij je spiegel staan. Dan heb je zeker al die kleine gaatjes op je huid gezien. Sommige zijn heel duidelijk zichtbaar op je neus en voorhoofd. Dat zijn namelijk je poriën!

Wat zijn poriën?

Poriën zijn als mini-emmertjes die over je hele lichaam te vinden zijn. Voor een fijne meet-and-greet staan de populairste op je neusvleugels, voorhoofd en rug. Ook zitten poriën in je oren, hoofdhuid en zelfs op je tenen. Op elke plek waar je een porie ziet, groeit er een haartje uit of is er een onderhuids zweetkliertje aan verbonden. De enige plaatsen waar geen poriën mét haartjes zitten zijn je handpalmen en voetzolen. 

De mini-emmertjes of poriën vullen zich regelmatig met sebum. Sebum of talg is een stof die ervoor zorgt dat je huid soepel aanvoelt. Sebum zorgt voor een goede barrièrefunctie opdat we geen infecties of huidaandoeningen oplopen. Wanneer ons lichaam geen sebum zou produceren dan zouden we met z'n allen beginnen schilferen als sneeuwvlokken in een sneeuwstorm. Of uitdrogen als een dorre woestijn. #sahara 
En dat willen we niet ;)

Kan 'stomen' je poriën openzetten?  

Neen. Omdat je poriën,..  geen. spiertjes. hebben. Het zijn geen structuren die zomaar kunnen veranderen van grootte. 

Maar wat gebeurt er dan met mijn huid onder een stoombad?

Water doet dingen verweken. Je opperhuid of epidermis, met bovenaan de hoornlaag, wordt door de fijne waternevel zachter. De hoornlaag die opgebouwd is uit afgestorven huidcellen verandert tijdelijk in een zachter 'kussen' als voorheen. Ik zeg wel tijdelijk want het verwekingseffect verdwijnt nadat je de waterstoom hebt weggenomen. Maar je poriën gaan er niet 'open' van staan omdat poriën géén spiertjes hebben om van grootte te veranderen. 

Waarom is stomen wel nuttig?  

Ik gebruik dagelijks de vapozone in het instituut. Met als hoofddoel, het makkelijker verwijderen van de zwarte puntjes. Overtollig talg dat niet vanzelf uit je poriën vloeit. Dat lukt veel beter op een verweekte, zachte huid omdat je zo minder wondjes maakt. Het sebum glijdt makkelijker uit de porie nadat je onder een vochtig stoombadje hebt gelegen.
Niet elk huidtype is geschikt om een stoombad te krijgen. Huiden die te dun zijn, couperose/rosacea-huiden komen niet in aanmerking.
Een warm stoombadje is ook gewoon zalig... ontspanning en relaxatie zijn heel belangrijke onderdelen van een goede gelaatsverzorging. 

Hoe kan je grove poriën dan wél minder zichtbaar maken?

 • Scrub regelmatig : dode huidcellen, kleine pollutiepartikeltjes blijven door overtollig talg makkelijk in je poriën plakken. Scrubben met een korrel-scrub (mechanisch) maakt je opperhuid fijner en zachter. Daardoor verminder je de zichtbaarheid van grove poriën. 
 • Exfoliëer met salicylzuur : produkten op basis van salycilzuur (Beta Hydraxyzuur) weken dode huidcellen los (chemische peeling) en dringen al reinigend dieper door in je huid.
 • Gebruik vitamine C : producten die anti-oxidanten bevatten helpen jouw huid voor een gladde en egale teint.
 • Hyaluronzuur : houdt het vocht vast in je huid en gaat volumeverlies op die manier tegen. 
 • Gebruik dagelijk zonnebescherming : UV-licht is zowat de grootste oorzaak van huidschade. Het beschadigt je collageenproductie, zorgt voor een algemene verzwakking van je huidconditie. Waardoor je meer rimpels krijgt en poriën zichbaarder worden.
 • Vermijd teveel geraffineerd suiker in je voeding : teveel suiker in je eetgewoonte zorgt voor 'glycatie' van je huidcellen. Dat wil zeggen dat collageen verstart, minder elastisch en soepel blijft en er eerder rimpels kunnen ontstaan. 

 

Vertel me wat jij doet om je poriën minder zichtbaar te maken? Heb je al gemerkt dat ze tijdens je menstruatie opvallender zijn? Of hebben één van je ouders ook grove poriën? 

 

Groetjes en veel succes!

Katrien

 

Geschreven op 6.11.2018

 

 

 

Wat doet ’stomen’ met je poriën? #eerlijkhuidadvies

Wat doet een serum?

Hoi Skinlover!

Waaraan doet een serum jou denken? Aan kleine, pipetflesjes met waterachtige substanties? Uitstekend! Het lijkt ingewikkelder dan dat het is. Take note!

In een serum zitten vaak dezelfde werkzame stoffen dan in je crème. Alleen is het technisch makkelijker om meer actieve bestanddelen in een gel- of waterbasis te verwerken. 

Het effect van deze Beauty In Fusion Serums (zie foto)

 • 30’ jaar : vitaliteit en helderheid
 • 40’ jaar : stevigheid en hydraterend
 • 50’ jaar : voedend en volume

Wanneer breng je een serum aan?

Vlak na je reiniging en tonic en vóór je crème. Je huid is dan netjes gereinigd en zeer ontvankelijk voor al die heerlijke skinfoods. Een paar druppeltjes zijn voldoende. 

MINI druppel = MAXI effect 

••• GLOW TIP ••• > In het salon, wanneer jij geniet van je facial, gebruiken we DTi om het serum naar de gewenste huidlaag te sluizen. Dat kunnen handen helaas niet. 

 

Geschreven door Katrien Sterckx 25-10-2018

Wat doet een serum?

Persbericht in 'Rondom'

Een tweede persbericht verscheen op maandag 15 oktober 2018 in Rondom. En dit naar aanleiding van mijn deelname aan de wedstrijd 'Schoonheidsspecialiste van Het Jaar.' 

Up-date
We zijn nog met 3 finalisten overgebleven. Concreet betekent dat ik nu bij de beste 3 schoonheidsspecialisten van het land behoor. #proud

Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?
Op zaterdag 17 november in San Marco Village vindt er een slotshow plaats en da-an ;))) maakt de jury de winnaar bekend! Mijn familie, vrienden en ikzelf zullen uiteraard van de partij zijn. Jullie, klanten, kunnen alles meevolgen via Facebook, Instagram, Instagram Stories en deze blog. 

Wish me luck!

Liefs,

Katrien 

www.facebook.com/skinesthetiek
www.instagram.com/skinesthetiek
www.instagram.com/skinesthetiek4men

 

Geschreven door Katrien Sterckx 25-10-2018

Persbericht in ’Rondom’

Persbericht: Skin Esthetiek uit Tervuren genomineerd voor schoonheidsspecialiste van het jaar.

Ze kreeg een mystery guest op bezoek, stuurde een uitgebreid dossier in en gaf een presentatie voor een jury van professionals uit de beautysector. Dat leverde Katrien Sterckx, zaakvoerder van Skin Esthetiek uit Tervuren, een nominatie op voor ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar’ (#sspvhj), in de  categorie ‘eenmanszaak’. ‘Deze wedstrijd toont dat niet alleen vakbekwaamheid belangrijk is, ook marketing, sociale media, ondernemerschap, innovatie en gedrevenheid moeten juist zitten,’ vertelt Katrien. ‘Het gaat tenslotte om de grootste onderscheiding die je in mijn sector in ons land kan verdienen. Maar de vele blije reacties van klanten op mijn deelname zijn loyaal en hartverwarmend.’ De tweede officiële verkiezing van de schoonheidsspecialiste van het jaar vindt plaats op 17 november in Schelle. 

Klanten laten stralen

Katrien runt al bijna 20 jaar haar eigen schoonheidssalon. Gelaatsverzorgingen zijn haar specialiteit, van de eerste verzorging voor de jonge tienerhuid tot expertbehandelingen gericht op huidverjonging. ‘Steeds met een glashelder concept nl; huidanalyse, professionele verzorgingen en huidadvies. Onze anti-aging behandelingen bieden uitstekende resultaten,’ bevestigt Katrien. ‘En met onze cosmeceutische behandelingen, met AHA’s en clinical peels kunnen we zelfs een stapje verder gaan en werken aan huidverbetering’ Ik wil élke vrouw laten stralen door haar echt te verwennen en haar goed te informeren over haar huid. Mijn klanten zijn het hart van mijn salon.’

Vinger aan de pols in beautyland

Katrien Sterckx: ‘Blijven innoveren is ook in de schoonheidssector een must. Daarom volg ik de laatste ontwikkelingen in het vakgebied nauwgezet.’ Zo krijgen klanten bij Skin Esthetiek een professionele huidanalyse op maat met een huidanalysetoestel en zet Skin Esthetiek in op minimaal-invasieve technieken in de strijd tegen huidveroudering. ‘Zoals de DermaTech Pen, waar we huideigen collageen stimuleren, door met microneedling systeem de actieve serums in de huid brengen. Met het DTI-toestel sluizen we concentraten tot in de diepste huidlagen door middel van electromagnetische golven.’ Katrien werkt verder ook samen met andere experts in hun vakgebied, bv. voor permanente laserontharing of permanente make-up.

Mannen in de men cave

De grootste vernieuwing het afgelopen jaar voor het salon was de opstart van een mannencabine. ‘Er was nog geen aanbod voor mannen in onze streek, terwijl mannen vandaag echt wel bezig zijn met hun looks.’ In die men cave krijgen mannelijke klanten gezichtsverzorgingen speciaal voor de mannenhuid, met specifieke mannenproducten. Katrien is trouwens gediplomeerd expert in mannenverzorging en geeft ook workshops ‘old school’ scheren, met safety razor. ‘Tijdens die workshops kunnen mannen hun scheertechniek verfijnen, zelf scheerschuim leren aanmaken, het voordeel ontdekken van ‘nat’ scheren en voor de echte durvers; leren scheren met open mes of shavette.’

Beauty tips heet van de naald op social media

Ben je geïnteresseerd in nieuws van en over Skin Esthetiek? Volg zeker het blog met allerlei interessant beautynieuws, of ontdek leuke tips en toffe events op Instagram, Facebook of via de nieuwsbrief. ‘Via social media breng ik een duidelijk verhaal. Een positieve houding, veel levensvreugde en enkele eenvoudige beautytips zijn vaak voldoende om er prachtig uit te zien,’ besluit Katrien. ‘Ook voor de mannen heb ik een apart instagramprofiel én een aangepast tone of voice.’ 

 

Contact

SKIN ESTHETIEK

Katrien Sterckx - Schonenboomstraat 25 - 3080 Tervuren (Duisburg) - T. 02 688 41 00 www.skinesthetiek.be

info@skinesthetiek.be

www.facebook.com/skinesthetiek

www.instagram.com/skinesthetiek

www.instagram.com/skinesthetiek4men

 

Verschenen in De Serrist, donderdag 27 september 2018

 

Persbericht: Skin Esthetiek uit Tervuren genomineerd voor schoonheidsspecialiste van het jaar.

Wie wil er nu geen bambiwimpers?

In no time langere, échte wimpers. Dus niet nep? Wimperextensions hebben er een geduchte concurrent bij. Wimperserums. De wimpers worden langer, voller en sterker juichen jonge fans in koor. Dat wimpers in een finish line van amper 16 weken een groeispurt doormaken waar een beetje fashionista spontaan van gaat duizelen, wekt op zijn minst mijn interesse. 

Met vaste hand. 

De kleine kwastjes hebben precies de juiste maat om heel secuur een lijnje bij je bovenste wimperrand te trekken. Qua substantie zijn wimperserums vaak vloeibaar of gelachtig. Prijzen variëren tussen 10 euro en 130 euro. 

So far, so good!

Hyaluronzuur is één van de belangrijkste bestanddelen. Die hydrateren je haartjes en maken ze gladder. Reken daar nog wat provitamine B5 bij en je krijgt er sterkere, glanzende wimpers bovenop. 

Maar, .. 

Toch worden hier en daar ook kritische noten gekraakt. Want helemaal onschuldig is dit wondermiddel niet. Een felomstreden ingrediënt is Bimatoprost, een stofje dat eigenlijk een medicijn is. Het wordt vooral ingezet voor de behandeling van de oogziekte glaucoom. Doel: het verbeteren van de afvoer van water uit de oogbol. Door Bimatoprost blijven wimpers langer in hun haarzakje zitten. Ze vallen minder snel uit en groeien verder door. Toen artsen ontdekten dat het bijeffect aanzienlijk langere wimpers veroorzaakten, zagen marketeers er booming business in. 

Die sakkerse bijwerkingen .. 

Bimatoprost heeft vervelende bijwerkingen (medicijn weet je nog wel) zoals jeuk, zwelling, korstvorming op de oogleden, droge huid, pigmentvlekken rond de ogen en, .. even ademhalen .., blijvende verkleuringen van de iris! Wie ooit blauwe ogen had mag ze definitief omruilen voor een paar bruine. 

En de 'vervangers' dan?

Uit een Zweeds onderzoek is gebleken dat er voor een groot deel van de wimperserums wel 'vervangers' (=analogen) zitten van Bimatoprost maar lange termijnonderzoek is afwezig. Hoewel artsen van Bimatoprost de nadelen goed kennen, zijn er over de effecten van de analogen in wimperserums bijna niets bekend. 

Mocht je toch besluiten ..

.. weet dan dat deze producten niet in je ogen mogen terecht komen. Overweeg of je het risico wil lopen om permanente verkleuringen in je iris te hebben. (ikzelf vind het niet zo'n prettig idee) Realiseer je ook dat het effect van wimperserums verloren gaat als je stopt met gebruiken. En dat je wimpers at the end of the day altijd zullen uitvallen .. 

Opstekers

Om je natuurlijke wimperhaartjes goed te verzorgen adviseer ik je een zachte mascara op waterbasis. Verwen ze élke avond voor het slapengaan met een milde oogreiniger of olie op een ultra-zacht watje. Masseer in strijkbewegingen van buiten naar binnen. You will look fabu-LASH! 

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 9.09.2018

 

 

 

Wie wil er nu geen bambiwimpers?

Lente Arrangement met Claudia Schiffer Make-up

Ben jij al lente-klaar? Ontdek het nieuwe lente-arrangement met een gelaatsverzorging en make-up van Claudia Schiffer!

Ontvangst met een glaasje infused water + facial anti rides + vijlen en lakken van handen + dagmake-up Claudia Schiffer

Jouw geschenk? Een Luxurious Volume Mascara twv 20 euro! 
Prijs Arrangement : 105 euro 

Lente Arrangement met Claudia Schiffer Make-up

Bestaat er een katerkuur voor je huid?

Mijn huid hoeft een recente overload van kroketten, kerststronken en nachtjes-doorzakken niet te verraden. Ik gun haar deze maand een detoxkuur. 

Suiker, foute verzadigde vetten en te weinig slaap vormen niet alleen een aanslag op mijn lever, lijn en humeur, ze hebben ook effect op mijn huid. Die kan er gezwollen en dof uitzien, last krijgen van pukkeltjes en helemaal uitdrogen. Die 'kater' kan zelfs tot een maand aanhouden.

Heb je er ook last van? Met de juiste detoxproducten helpen we onze huidjes er sneller bovenop.  

Je huid blijft vaal?

 • Volg een vitamine C-kuurtje met Timexpert C+. Probeer de emulsie een maand lang voor een ophelderend effect.
 • Begin je reiniging met een ontgiftende scrub van Excel Therapy. Zo haal je de dode huidcellen en dofheid van je gezicht weg.

Hoe overleeft je huid de volgende dagen?

 • Maskers hebben onmiddellijk resultaat. Rust uit in je badkuip onder het Hydracure Intesive Mask.
 • Bestrijd je opgezwollen ogen met de frisse Timexpert Rides Patch. 

 

Ik gebruikte voor mijn detoxkuur de producten van Germaine de Capuccini omdat ik ze door en door ken. Omdat ze hun doel echt bereiken en superlekker ruiken. Heb je zelf nog scrubs, vitamine-serums of maskers op je badkamerplankje staan? Dan kan dat perfect! In essentie komt het erop neer dat je goed exfoliëert, boost en voedt. 

Veel succes met joùw detoxplan!

 

Skin xx

Geschreven door Katrien Sterckx 10.01.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestaat er een katerkuur voor je huid?

O V E R 'W O K E' en andere goede voornemens.

Bij Skin Esthetiek zorgen we ervoor dat je in 2018 helemaal 'woke' en met de beste beauty-informatie het nieuwe jaar in gaat. Wat het betekent om 'woke' te zijn? Letterlijk: wakker. Maar volgens de überbetrouwbare Urban Dictionary betekent 'woke' ook; bewust zijn, weten wat er aan de hand is in onze wereld en de maatschappij. Kritisch blijven, social-minded en diervriendelijk denken. 

Meer 'groene' beautyproducten op je badkamerplankje? Waar te beginnen? 

Eén van de vele first-world-problems nemen ze bij Germaine de Capuccini grondig onder de loep. Het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke verpakking bijvoorbeeld. Met de Naturae-lijn kregen ze het goedgekeurde ECOcert-label voor een opmerkelijk productdoosje. Gemaakt uit snelafbreekbaar karton en productinfo gedrukt met milieuvriendelijke inkt die aan de binnenkant van het doosje zelf staat in plaats van op de gebruikelijke aparte bijsluiter. Slimme zet.. of liever gezegd woke!
De biotube bevat zalven van 95 % ecogeteelde witte thee, soja persing en zonnebloemolie. Van melk tot masker: geen siliconen, geen parabenen en geen kleurstoffen. 

Meteen wakker!

Om het even over mijn eigenste goede voornemens te hebben. Ik tracht mijn bijdrage voor een groenere wereld te vinden in kleine haalbare dingen. Aan mij is namelijk geen groot sordeerder verloren gegaan. (Hoor ik daar in de verte duivels gelach van de echtgenoot ;-)) Karton bij karton. Plastiek bij plastiek. :-)
Mijn ramen lappen met azijn in plaats van met zeep. (werkt echt!) Van de tuin een wildernis maken. Want een gemillimeterd grasveld is dieronvriendelijk, groen beton. Ik wil zo graag een prachtige bloemenweide waar kleine diertjes in kleine hoekjes echt hun natuurlijke gang kunnen gaan. 

 

En voel je je al meer woke?
Heb jij ook voornemens voor 2018? Of net niet?

Skin xx

 

Geschreven door Katrien Sterckx 05.01.2018

 

O V E R ’W O K E’ en andere goede voornemens.

Hoe werkt Botox precies?

Ik denk dat het vrij safe is om te zeggen dat we allemaal botuline toxine kennen? Kortweg Botox.
Cosmetisch wordt de stof gebruikt om aangezichtsspieren selectief en tijdelijk te verlammen om zo rimpels te onderdrukken. Love it or hate it , ceen tussenweg is bijna niet mogelijk.  

Wat is Botox?

'Botox' is eigenlijk de merknaam voor het eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Het product zelf heet botuline toxine. Er zijn nog andere merken zoals Azzalure, BoCouture en Vistabel. 

Wat doet het?

Door botuline toxine in een spier te spuiten wordt de zenuwimpuls die voor de samentrekking zorgt tijdelijk stilgelegd. Want in je lichaam seinen neurotransmitters signalen naar de spieren om samen te trekken. Botox blokkeert de werking van die neurotransmitters zodat je spieren niet samentrekken, maar ontspannen. Omdat er na een paar uur geen signalen meer naar de spier gaan, verslapt of verlamt deze.  

Is het blijvend?

Na drie tot zes maanden herstelt de functie van de zenuw zich omdat er terug nieuwe takjes uitgroeien naar de spier, die weer normaal gaat functioneren. 

Waarom zou je?

Ga eerst bij jezelf te rade. Waarom wil ik dit? Leg je jezelf een bepaalde 'schoonheidsdruk' op?
Met het ouder worden verdwijnt het vetlaagje onder je gelaatshuid en wordt ze dunner. Daardoor gaat je huid hangen en verslappen. Met injectables kun je dat proces tijdelijk halt toe roepen. Maar daarmee wil ik niet perse zeggen dat je er mooier van wordt. De kunst zit hem in de geoefende hand van je arts, de hoeveelheid die gebruikt wordt, en waar.  

Prikdiploma

Goede cosmetische artsen zijn diegene die dagelijks injecteren. Hij of zij weet precies waar de injectable terecht moet komen en hoe je huid en spieren erop reageren. 

Mocht je toch besluiten, onthou dan

 • Laat je behandelen in een degelijke (privé)kliniek waar hygiënische regels gerespecteerd worden
 • Wat met onverwachte bijwerkingen?
 • Informeer naar de tarieven
 • Het beste moment voor een cosmetische ingreep is tussen 45 en 60 jaar

 

Hoe sta jij tegenover die rimpelloze snoetjes? Vind je ze mooi? Maken ze je soms onzeker? 
Of maak je je niet teveel zorgen over je uiterlijk? Elke leeftijd zijn charme?

 

By Katrien Sterckx 02.11.2017 

 

 

 

Hoe werkt Botox precies?