Blog

In de Skin beautyblog verneem je nog meer over SKIN esthetiek® in beautyland. I'll keep you posted! 
Schrijf je ook als de bliksem in op de SKIN esthetiek® nieuwsbrief. Voor alle beautynieuwtjes heet van de naald.

!!! Teksten mogen op geen enkele wijze worden verspreid of overgenomen, tenzij SKIN esthetiek® u hiervoor de reproductierechten heeft verleend.

Overzicht Blog

EEN DUIK IN DE BESTE GOLVEN VAN DE PANDEMIE

Wellicht mijmer je nog van de frisse duik in de koele golven van de Middelandse zee van afgelopen zomer of zindert het zachtjes deinen op je luchtmatras bij een zwoele pool nog na…

De golven die ons de afgelopen twee jaar overspoelden waren van een totaal andere grootorde. Virusgolven die als eb en vloed ons leven bepaalden waren op zijn minst gezegd overweldigend, onvoorzien en slopend. Toch heb ik net als vele andere dappere schoonheidsspecialisten geprobeerd om, zo goed en zo kwaad als ik kon, mee te surfen op de nieuwe golfstromen in Beautyland. Ondanks mijn onverwoed gepeddel ben ik ook een paar keer serieus kopje ondergegaan.

Dit is mijn verhaal.

 

Eerst was er de zelfreflectie. In het begin van de pandemie dacht ik na over mijn manier van werken. De wijze waarop ik klanten ontving, de benadering van mijn facials en haar rituelen, het niveau van mijn product-, huid- en bedrijfskennis. Ik lijstte ze allemaal op en merkte dat het één en ander een flinke upgrade nodig had. Het moest ànders en beter.

Ik schreef :

Meer zachtheid, minder strak.

Meer warmte, minder klinisch.

Meer huidcontact, minder afstand.

Meer focus, minder flou.

Meer ondernemen, minder trappelen.

De golf van schakelen.

 

Vanuit de zelfreflectie vloeide het creatieve proces. Want om meer zachtheid te creëren wilde ik een eigen tool maken die mijn sponzen gastendoekjes verving. Een facialdoek die zachter was dan ooit, handiger dan lamellen en uitnodigender voor de klanten. Het hele proces van prototypes en labels maken, een marketingstrategie uitwerken, ateliers zoeken, investeren, finaliseren en lanceren was een echte groei. Want salon open of niet, mijn gezichtsdoek diende als weerwoord voor een wereld waarin we leven. Een facialdoek die zachtheid, aanraakrijkdom en intens feel good terugbrengt naar het schoonheidssalon. Laat de wereld zich maar optrekken in koud plexiglas en ontsmettingsgels, ik wil met mijn facialtowel de hedendaagse gelaatsverzorging hertekenen. Net zoals Sarah den Boer van Salon Melior vertelt in haar column, ‘denk groot, denk grenzeloos, en vooral; zonder beperkingen.

Een golf van durf.

 

Om mijn huidkennis bij te schaven volgde ik ook een basis- en vervolgopleiding huidexpert bij U-Consultancy. Vervolgens schreef ik me ook in aan de Erasmus hoge school van Brussel voor een 2-jarige opleiding Educatief Graduaat. In december studeer ik af.

Een golf van zelfontplooing.

 

Toen er in januari, na 7 maanden lockdown, nog geen openingsdatum werd geprikt, en er zo goed als geen uitzicht kwam in onze situatie, ging ik kopje onder. De slopende pandemie zorgde ervoor dat al mijn zin om te bijven peddelen en ondernemen slabakte. Ik had er schoon genoeg van, was moe, gefrusteerd en boos. Die facialtowels kwamen me de strot uit. Ik stond op punt om alles op te geven. Maar nét voor de lancering heeft een collega me opgevist en aan wal getrokken. De uren van sparren gaven me weer hoop en moed. Dankzij haar vriendschap brandt mijn ondernemersvuur als een baken.

Een golf van verbondenheid.

 

Na ruim 9 maanden min of meer opgesloten wachten kwam een slaak van opluchting als 15 april de nieuwe opstartdatum bleek. Wachten onder zoveel druk is als een fles bubbels die ontkurkt wordt.

Een golf van knaldrang.

 

De facialtowels deponeren als een Belgisch merk? Waarom niet? Ik startte de procedure begin maart. Mega-eng... want die stap kostte me niet alleen een arm van mijn lijf, niets was zeker of de aanvraag überhaupt zou lukken of niet. Was het erop of opnieuw kopje onder …? De request werd in augustus goedgekeurd. Ik stond te dansen naast mijn pc.

Een tsunami van vreugde!

 

Katrien Sterckx van SKIN esthetiek en STAR FACIAL TOWEL® uit Tervuren

 

Schonenboomstraat 25, Tervuren

www.skinesthetiek.be

 

Gefascineerd door haar typische stijl van ondernemen kijk ik uit naar het verhaal van de Palestijnse Oumaima Hahoud van O’beautytemse.

 

 

EEN DUIK IN DE BESTE GOLVEN VAN DE PANDEMIE

Nu de kids terug naar school gaan

Is het jouw beurt om te relaxen...

Ontdek alle tips om van september een haalbare maand te maken en schrijf je in op onze nieuwsbrief

NAAR JE NIEUWSBRIEF

Nu de kids terug naar school gaan

Skincare = Selflove

Grasduin door ons aanbod van facials

NAAR JE VOLGENDE FACIAL

Skincare = Selflove

Traantjes aan de schoolpoort ...?

Daar hebben wij trucjes voor :)

Ken je kracht van een concealer al?

NAAR JE NIEUWE CONCEALER

Traantjes aan de schoolpoort ...?

Zware nachten ...

Met wallen en donkere kringen in de ochtend? Tieners die op kot gaan, studenten in het buitenland of nog herexamens inhalen?
Oogcrèmes to the rescue en ontwaak met frisse blik. Maar wel 's avonds op tijd je bed in, Nachtvlinder!

NAAR JE NIEUWE OOGCRèME

Zware nachten ...

WAT IS HET EFFECT VAN BLAUW LICHT OP DE HUID?

De wetenschap van het licht is boeiend. Tijdens de pandemie werd er in de lockdown veel tijd doorgebracht achter computers. De blootstelling aan die bepaalde lichtbronnen roept de laatste jaren een toenemende bekommernis op. Als we de beautybladen mogen geloven heeft de impact van schermstralen negatieve gevolgen voor de huid.

Er bestaat bij wetenschappers geen eensgezindheid over de effecten van blauw licht op de huid. De gevreesde angst vanuit de beautywereld lijkt dan ook onnodig. De cosmetica-industrie zou de cosmetica-industrie niet zijn als ze geen kant-en-klare oplossing voorhanden heeft om een screenface te voorkomen. Zijn de zogenaamde blue-blockers in verzorgingsproducten wel zo effectief al ze beweren? Bestaan blauwe lichtfilters überhaupt? Maar vooral, wat is blauw licht?

Tot op heden is er weinig onderzoek gedaan naar de effecten van blauw licht op de huid. Aan de ene kant zijn er weinig ervaringsdeskundigen actief die echte huidveroudering zichtbaar kunnen meten ten gevolge van blauw licht, aan de andere kant is de tijd in jaren nog te kort om de effecten in een grafiek weer te geven. We kunnen enkel beroep doen op de kennis van huidtherapeuten en dermatologen.

Binnen dit onderzoek staan de volgende onderzoeksvragen centraal: wat is blauw licht? Hoe schadelijk is dit voor de huid? Hoe bescherm je de huid preventief?

Wanneer we naar het lichtspectrum kijken kunnen we onderscheid maken tussen enerzijds zichtbaar licht, anderzijds niet-zichtbaar licht. Zichtbaar licht wordt geproduceerd door de zon. Zonlicht of ‘het zichtbare spectrum’ valt binnen het gedeelte van het globale, elektromagnetische spectrum dat je kan waarnemen met het menselijk oog. Het zichtbare spectrum heeft een golflengte tussen circa 400 nanometer en 750 nanometer. Een nanometer is de lengtemaat die overeenkomt met een miljardste van een meter.

Ultra-violetlicht, kortweg uv-licht is samen met het zichtbare licht afkomstig van de zon. Alleen wordt uv-licht niet waargenomen met het blote oog. Uv-licht valt net buiten het deel van het zichtbare spectrum. Uv-licht heeft een golfengte tussen 280 nanometer en 400 nanometer.

Blauw licht valt net op de grens tussen zichtbaar licht en niet-zichtbaar licht. Met een golflengte tussen 400 nanometer en 500 nanometer maakt het nog onderdeel uit van het zichtbare spectrum. Blauw licht wordt weleens verward met ultraviolet licht maar het is niet hetzelfde. Blauw licht heeft wel een heel korte golflengte in vergelijking met de andere zichtbare stralen uit het lichtspectrum. Het verschil bedraagt 250 nanometer, wat bedrieglijk weinig lijkt, doch stellen onderzoekdermatologen vast dat de energie van een kortstralende golflengte opvallend hoog is. Hoe korter de golflengte, hoe hoger de energie.

In de Engelse vakterminologie verwijst de term HEV naar blauw licht. Die afkorting staat voor High Energy Visible light, dat staat voor licht met een hoge dosis energie. HEV komt voor in computerschermen, LED lampen, laptops, televisieschermen en smartphones. Toestellen die dagelijks worden geraadpleegd voor werk- en vrijetijdbestedingen. In veel situaties vormen ze een continue blootstelling.

De centrale vraag van dit onderzoek blijft: hoe schadelijk is blauw licht op de huid? Hoe bescherm je de huid preventief?

Bij het onderzoeken van bovenstaande vragen werden beide denkpistes voorgelegd aan verschillende dermatologen uit binnen- en buitenland. In die context kunnen we ons onderzoek steunen op verschillende raciale- en, culturele achtergronden en leeftijdscategorieën. In die denkhouding hebben zij de meeste kennis over de huidafwijkingen ten gevolge van extrinsieke invloeden. De onderbouwde kennis van medische professionelen staat los van commerciële doeleinden. De besluiten worden neutraler geformuleerd dan de winstgevende producenten.

 • Steven Q. Wang, dokter van de dermatologische afdeling in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in Basking Ridge én mede-oprichter van Dr. Wang Herbal Skincare.
 • Loretta Ciraldo, dokter en dermatoloog in Aventura
 • Joshua Zeichner, dokter en de directeur van een cosmetisch en klinisch onderzoek in dermatologische afdeling in het Moun Sinai Ziekenhuis in New York
 • Jetske Ultee, Nederlands onderszoeksarts in de cosmetische dermatologie, Nederland
 • Ellen Marmur, dokter en klinisch professor in dermatologie en gespecialiseerd in genen op de Icahn School of Medicine in Mount Sinai, New York City 

“Er is geen bewezen link tussen zichtbaar licht en huidkanker,” zegt Steven Q. Wang, dokter van de dermatologische afdeling in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in Basking Ridge én mede-oprichter van Dr. Wang Herbal Skincare. “Maar, net als uv-stralen, is HEV-licht sterk en kan het diep doordringen in de huid, wat ontstekingen kan veroorzaken en vrije radicalen op de huid loslaat.”

“Deze ontstekingen door blauw licht kunnen de roodheid van de huid verergeren en enzymen in de huid loslaten die collageen en elastine afbreken,” vult Loretta Ciraldo, dermatoloog in Aventura, aan. “Deze gestructureerde vermindering zorgt voor rimpels, lijntjes en een zakkende huid.”
Bovendien melden steeds meer onderzoeken dat blauw licht tot meer pigmentatie kan leiden, zeker bij diepere huidtinten van Aziaten, Latino’s en Afrikanen. “Dat komt door de toegenomen activiteit van tyrosinase, een enzym in de huid dat het melanineproces in gang zet,” zegt Wang.

”Toch zie je de DNA-schade die optreedt bij UVA- en UVB-straling niet terug bij blootstelling aan blauw licht, nuanceert Jetske Ultee, Nederlands onderszoeksarts in de cosmetische dermatologie. “Bovendien verdwijnen de pigmentvlekken die veroorzaakt werden door het blauwe licht, vaak vanzelf weer.”

“Bovendien werden er in deze onderzoeken gebruikgemaakt van speciale lampen die een heel hoge dosis blauw licht uitstralen. En die dosis is eigenlijk niet te vergelijken met de hoeveelheid die je krijgt in het gewone dagelijkse leven. Overigens is de hoeveelheid blauw licht die we via beeldschermen op onze huid krijgen, ook weer minder dan de dosis in daglicht. Er is bovendien nog een ander belangrijk punt. In de onderzoeken is geen relatie gevonden tussen blootstelling aan blauw licht en huidkanker. De DNA-schade die optreedt bij uv-A- en uv-B-straling zie je niet terug bij blootstelling aan blauw licht. “ aldus Dr. Ultee.

Volgens Dr. Ellen Marmur is staren naar het scherm schadelijker voor je huid dan het blauwe licht. Vermoeidheid, prikkelbaarheid, verveling, te veel eten, gebrek aan frisse lucht, eentonigheid zijn allemaal zaken die nefast zijn voor de algemene conditie. Bovendien werken ze gewoontes als krabben, plukken en wrijven in de hand, wat tot huidirritatie kan leiden.

Is het mogelijk om de huid preventief te beschermen tegen blauw licht? Helpen zonnefilters om pigmentatievlekken ten gevolge van blauw licht te voorkomen?

De beste remedie om schade van blauw licht te bepreken is het regelmatig uitschakelen van smartphones en computerschermen. Dit zorgt voor een verminderde melatonineaanmaak waardoor er minder pigmentvlekken aangemaakt worden.

Producten die als een filter werken tegen blauw licht bestaan niet. Zelfs als beweren sommige producten van wel. De enige filters die een klein gedeelte kunnen tegenhouden zijn zinkoxide, titaniumdioxide en tinosorb. Diezelfde filters zijn ook te vinden in gewone zonneproducten. Ze beschermen dus deels je huid. Om het gehalte anti-oxidanten op te krikken volstaan verse groenten, fruit en vitamine C. Die pakken de vrije radicalen, uv-licht zelf, aan van binnenuit.

Uit onderzoek blijkt dat de perceptie die door de beautywereld wordt geopperd dat blauw licht schadelijk is voor je huid slechts den dele uitkomt. Er kan op dit moment geen bewijs worden geleverd dat er huidkanker kan ontstaan van teveel blootstellen aan blauw licht. Tijdens de onderzoeken naar de impact van blauw licht op de huid werd met er gebruikgemaakt van speciale lampen. Die zijn meer uitzondering dan regel. Een computerscherm beschikt niet over die hoge dosis straling.

Ondanks deze beperkingen kunnen we stellen dat huidtherapeuten en dermatologen een vinger aan de pols zullen blijven houden. We horen hier in de toekomst ongetwijfeld meer van.

 

Geschreven door Katrien Sterckx, 2 juni 2022 voor Erasmushogeschool, Brussel 
In opdracht van K. Muziek

 

WAT IS HET EFFECT VAN BLAUW LICHT OP DE HUID?

PRX-T33 Therapy Peeling

PRX-T33 therapy is een TCA peeling 33% + waterstofperoxide H2O2 + Kojiczuur 

 

 PRX-T33 werkt in de dermis, houdt je epidermis in tact, dus geen schilfertjes of downtime 

 Zuiverend bij verstopte poriën 

 Egaliseert oneffenheden

 Oplichtend voor pigmentvlekken 

 Maakt rimpels minder zichtbaar

 

SKIN esthetiek’s Beautyplan

- Kuur van 4 behandelingen

- Met een interval van 7 tot maximum 10 dagen

- Productadvies thuisverzorging

Prijs: 599 euro
Jouw geschenk : Skin Brightening Kit (6x travelsize bottles) ter waarde van 97 euro

Meer info https://www.instagram.com/reel/ChKNSB6oewg/?utm_source=ig_web_copy_link

PRX-T33 Therapy Peeling

Mooie vrouw, een onweerstaanbaar ritueel wacht op jou

Meer dan een object ..

Met de Slow Down Bowl wil ik van je badkamer een plek maken waar je je kan ontspannen, tijd kan nemen en in alle rust je huid verzorgen.
Aandacht geven aan het trage, het bewuster omgaan met je avondritueel en ervoor te zorgen dat je huidje beter regenereert tijdens je slaap.

Klik hier

Mooie vrouw, een onweerstaanbaar ritueel wacht op jou

Hey collega!

Ben jij een geweldige beautician? Maar heb je te weinig facials op de agenda staan? 

Dan loop je een pak inkomsten mis. Want je wilt wel je klanten verwennen met je fantastische producten, ze blijven nu onaangeroerd in je kast staan. Balen …

Bijgevolg ben je verplicht om minder leuke behandelingen te doen. Waardoor je ondernemerszin nog meer slabakt. 

Zeg eens, is dit het salon waar je van droomde?

Hoe zou het voor je zijn als klanten elke keer opnieuw bij je terugkomen voor een facial... dankzij een aantrekkelijk ritueel. 

Ik wil meer lezen!

 

Hey collega!

Mijn missie

'Mijn missie is het creëren van een gezonde huid en zelfvertrouwen door uitzonderlijke gelaatsverzorgingen, aan de hand van hoogwaardige huidverzorgingsproducten.'

-Katrien Sterckx

Mijn missie

STAR FACIAL TOWEL® is nu officiëel een merk!

G O E D  N I E U W S ! ! Want met deze juridische zet neem ik mijn zaak SKIN esthetiek® en mijn facialtowels STAR FACIAL TOWEL® T O  T H E 
N E X T  L E V E L ✨

 

 

STAR FACIAL TOWEL® is nu officiëel een merk!

Dubbel interview met Elke Coppens en Katrien Sterckx voor Synergie & STAR FACIAL TOWEL, door Sofie Leyten van BESKO voor vakblad HEBE

“Voel je zelfverzekerd in een gezonde huid met onze unieke huidverzorgingsproducten, waarbij de synergie tussen wetenschap en natuur voorop staat”.

Katrien Sterckx, runner up van schoonheidsspecialiste van het jaar 2019, heeft groot nieuws

We trokken naar Tervuren naar Katrien Sterckx van Skin esthetiek. Katrien had ons uitgenodigd omdat ze groot nieuws had. We kennen haar als een gedreven ondernemer die niet stil zit, zelfs niet in tijden van corona. Ze ontwikkelde zeer recent de Star Facial Towel. Toen we Katrien vroegen met welk doel ze tot deze ontwikkeling kwam was haar antwoord duidelijk. ‘Blijven innoveren is in de schoonheidssector een must. Daarom volg ik de laatste ontwikkelingen in het vakgebied nauwgezet. Ik vind het ook ontzettend belangrijk om nieuwe expertise te delen met collega’s. Als skin expert met jaren ervaring weet ik namelijk precies waarmee ik mijn klanten een nog betere beleving kan bieden. Waarom die kennis niet delen? Vandaag ben ik ervan overtuigd dat deze nieuwe Star Facial Towel nuttig is voor mijn collega’s in de huidverzorgings- of wellness-sector en voor barbiers.’

 

Dubbel interview met Elke Coppens en Katrien Sterckx voor Synergie & STAR FACIAL TOWEL, door Sofie Leyten van BESKO voor vakblad HEBE

EYE MASSAGE FACIAL

NEW NEW NEW! 
Check deze video op ons Youtube-kanaal 

http://www.youtube.com/watch?v=GfYHGuo8kFc

EYE MASSAGE FACIAL

SIGNATURE BACK FACIAL

✤ SIGNATURE BACK FACIAL ✤
door Katrien Sterckx 

Wie is er klaar voor een soepelere, zuivere en acnévrije rug?

Hoe vaak zorg jij voor je rugzijde?

45 minuten intense exfoliatie met een zalige ontspanning voor mannen en vrouwen. 
Katrien: ‘Met de back facial richt ik me op huiden die milde acné vertonen, verstopte poriën en bultjes hebben die veroorzaakt zijn door onvoldoende afgespoelde haarconditioners en te strakke (sport)kledij.’ 

De behandeling bevat een diepe reiniging met Ultracleanse en warme stoom om onzuiverheden te verwijderen. 
Katrien: ‘Daarna pas ik een enzymepeeling toe om dode huidschilfers en puistjes aan te pakken. Met de kokos-bodyspons-massage stimuleer ik je bloedsomloop.’ 

Katrien: ‘Om je huid vanaf deze fase te verzorgen breng ik een brightening serum aan om je huid op te lichten en te hydrateren. Vervolgens masseer ik je nek en schouders. De maskers Egyptian Rose en Pure Himalayan White Tea doen hun werk als verzachters. De Jelly textuur voelt fris en koel aan.’ Ideaal voor zomerse dagen als vandaag

SIGNATURE BACK FACIAL

WANNEER MET BLOTE BENEN LOPEN NIET ZO VANZELFSPREKEND IS

WAT IS VITILIGO?

Vitiligo is een verkregen aandoening die wordt gekenmerkt door scherp begrensde gedepigmenteerde vlekken. De gedepigmenteerde laesies geven geen symptomen maar door het ontbreken van beschermend pigment kan de huid snel tot ernstig verbranden door zonlicht. Huidvlekken die overgevoelig zijn aan zonlicht en uv-stralen worden sneller geassocieerd met huidkanker. De laatste jaren is er een toenemende belangstelling ontstaan voor de relatie tussen vitiligo en huidkanker. In België alleen al sterven er jaarlijks 462 mensen ten gevolge van het niet tijdig opsporen en het te laat vaststellen van deze maligne huidaandoeningen. Dit is maar het officieel aantal geregistreerde huidkankers. In werkelijkheid zijn het er wellicht een pak meer.

Vitiligo komt wereldwijd voor bij 0,5 tot 1% van de algemene bevolking. Deze huidziekte kan op elke leeftijd ontstaan, zelfs kort na de geboorte. Ongeveer 50% van alle vitiligopersonen openbaart zich voor het twintigste levensjaar en 70-80% voor het dertigste levensjaar. De oudste persoon die gerapporteerd werd met vitiligo was zevenennegentig jaar. Vitiligo is niet besmettelijk en kan bij huidcontact niet worden doorgegeven.

De karakteristieke, witte vlekken met sterk begrensde randen kunnen overal op het lichaam voorkomen. De vorm van de vlekken is ovaal, rond en kunnen in elkaar doorlopen. In het gezicht manifesteert de ziekte zich rond de mond en de ogen. Andere typische voorkeurplaatsen zijn; ellebogen, handen, knieën, voetruggen en onderbenen. Ze vallen het meeste op bij personen met een diep gepigmenteerde of getaande huidskleur. Wanneer de witte vlekken minder dan 20% van het lichaamsoppervlak bedekken spreken wetenschappers van een gelokaliseerde vitiligo. Bij meer dan 20% wordt er algemeen gesproken over een uitgebreide vorm van de huidziekte.

De oorzaak van vitiligo is nog onbekend. Voor het verdwijnen van de functionele melanocyten bestaat er bij wetenschappers geen consensus. Stress, voeding en milieuvervuiling vormen geen eenzijdig besluit om deze als mogelijke oorzaak te kunnen beschouwen. Daarom wordt de auto-immuuntheorie momenteel als de belangrijkste oorzaak aangenomen. Deze theorie verklaart dat het lichaam haar eigen pigmentcellen als ‘lichaamsvreemd’ beschouwt en ze vervolgens afbreekt.

Bij gegeneraliseerde vitiligo, een klinisch beeld van meerdere afwijkingen, ontstaat er een auto-immuun aanval van cytotoxische T-cellen op de melanocyten waardoor die vernietigd worden. Dit zou mogelijk het gevolg kunnen zijn van overmatige activiteit van een fysiologisch beschermingsproces tegen kwaadaardige ontaarding. Het lichaam dat te snel ageert om een maligne aandoening te voorkomen. T-cellen hebben namelijk als functie; het opruimen van beschadigde, oude cellen of door virus geïnfecteerde cellen. T-cellen danken hun naam aan de ‘T’-receptor die als een voelspriet kankercellen ontdekt. Ook gezonde mensen hebben deze cytotoxische T-cellen gericht tegen pigmentcellen, alleen zijn deze nooit actief. De bevindingen van deze theorie doen vermoeden dat patiënten met vitiligo waarschijnlijk genetisch minder barrières bezitten die de activiteit van het cytotoxische afweersysteem van de huid remmen.

Uit verder onderzoek blijkt dat er veranderingen waar te nemen zijn bij de melanocyten zelf. Door die micro-afwijkingen worden ze zo mogelijk nog sneller herkend en aangevallen door het immuunsysteem. Als de cytotoxische immuuncellen de pigmentcellen eenmaal herkennen als pathogeen, wordt hun bindingscapaciteit sterker. De drempel tot verdere ziekteprogressie verlaagd. Hoe lager de drempel, hoe sneller de evolutie in de ziekte. Bovendien ontstaan er geheugen-T-cellen die langdurig aanwezig blijven op plaatsen waar ooit depigmentatie plaatsvond. Dit fenomeen verklaart ook de vergrote kans op terugval zelfs na een semi-succesvolle behandeling.

Een succesvolle therapie toepassen om vitiligo te behandelen is moeilijk. Bepaalde dermato-corticosteroïden zijn weinig effectief. De effecten van deze preparaten werken eerder progressie-remmend dan re-pigmenterend. Uit onderzoek blijkt dat de verwachting dat bestraling met smalspectrum UV-B stralen slechts ten dele uitkomt. Bij amper 40% van de personen zal er een re-pigmentatie optreden van 50%. Op voorwaarden dat de patiënten 2-3x per week behandeld worden, soms gedurende twee jaar of langer. Plekken op handen en voeten worden na verloop therapieresistent voor de bestraling. Het is niet bekend of het behaalde resultaat na stoppen van de therapie onveranderlijk blijft. Wetenschappers beseffen dat continue blootstelling aan uv-stralen ook een verhoogd risico op huidkanker met zich meebrengt. Zelfs met een gecontroleerd uv-stralingsbeleid blijft deze therapie omstreden. De behandeling kan erger worden dan de oorzaak.

Als alternatieve behandelwijze lijkt camouflage voor de meeste personen de enige uitkomst. De spierwitte vlekken worden minder opvallend gemaakt door zelfbruinende crèmes. Een schoonheidsspecialiste kan advies geven over de speciale producten en technieken om de vlekken minder zichtbaar te maken. Doch zal de schoonheidsspecialiste er rekening mee moeten houden dat camouflagetechnieken aanleren even storend worden ervaren door de klant als de huidskleurverschillen zelf. De camouflagetechnieken en het bepalen van de geschikte maquillageproducten wordt als een expertise op zich beschouwt.

Voorzichtige blootstelling aan zonlicht is aan te bevelen. De witte vlekken zijn gevoeliger voor zonlicht en dienen met de juiste beschermingsfactor te worden ingesmeerd.

Als besluit kunnen we stellen dat er nog onvoldoende kennis is verworven naar de directe oorzaken van deze auto-immuunziekte om ze succesvol te behandelen. Hopelijk werpen volgende onderzoeken nieuw licht op deze materie.

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 15 mei 2021 voor Erasmus Hoge School, Brussel 
In opdracht van K. Muziek. 
 

 

 

 

WANNEER MET BLOTE BENEN LOPEN NIET ZO VANZELFSPREKEND IS

9 SUPER SERUMS

Serums zijn olievrij, maar kunnen velourszacht zijn of juist lentefris.

Wist je dat de formule 3 maanden op 40 ℃ wordt bewaard afwisselend met extreme koude. Blijft het product niet stabiel, dan wordt het niet uitgebracht. Een dripdrop serum is niet zomaar gefixt.

De ingrediënten van 9 topserums op een rijtje:

▫️RETINOL
Een vitamine A- derivaat met bewezen antirimpelwerking, dat sinds 1974 in cosmetica wordt verwerkt. Kan de huid irriteren, nu vaak ingekapseld verwerkt, waardoor het aangenamer werkt.

▫️PEPTIDEN
Korte amino-ketens, weet je nog? Omdat ze zo’n laag moleculair gewicht hebben dringen ze diep in.

▫️TOVERHAZELAAR
Uitstekend adstrigerend middel dat ontstekingen vermindert en de huid zuivert. Kalmerend en verzacht rode vlekken.

▫️LYCOPEEN
Of gehydrolyseerd tomatenvel. Krachtpatser die de fibroblasten beschermt tegen teveel UV-stralen. Met andere woorden; veel tomaatjes eten in de zomer he.

▫️NIACINAMIDE
Jaah,..! Dat is zowat dé all arounder van alle ingrediënten. Beschermt, verbetert, verhoogt de weerstand van de stratum corneum. Plus plus plus score.

▫️AHA’s
Alpha Hydroxy Acids of fruitzuren. Appelzuur is een Aha, wateroplosbaar en anti aging.

▫️HYALURON
Hyaluronzuur is ook een lichaamseigen stof, kan ook in serums zitten om je epidermis te hydrateren. Dringt niet door wegens te grote moleculen.

▫️VITAMINE E
Dit is een anti-oxidant dat je huid glad maakt en je bindweefsel veerkrachtig. Top!

▫️L-ASCORBINE
Vitamine C is beste antistressvitamine, herstellend, ophelderend en zorgt voor je collageenaanmaak.

MINI DRUPPELS met MAXI EFFECT

Welk is jouw lievelingsserum?
⤵️⤵️⤵️

 

Geschreven door Katrien Sterckx, 2 april 2021

9 SUPER SERUMS

PROMOTIE!! 'PAKKET CHARLY'

❕❕PROMOTIE TE FIXEN!! 

Hallo beautician,
Je houdt van kortingen en promoties om slim met je budget om te springen?
Dan is dit een nieuwe kans om je doorstart succesvoller te maken. 

PAKKET 'CHARLY'

 • 4X STAR FACIAL TOWELS
 • 4X STAR FACIAL WASHCLOTHS
 • 4X STAR FACIAL ECOPADS 

PLUS ++++ 1X STAR FACIAL WASHCLOTH VOOR JEZELF IK GRIJP ZE! KLIK HIER

PROMOTIE!! ’PAKKET CHARLY’

WAT ZIJN ACNE LITTEKENS?

Acne littekens ontstaan wanneer actieve puisten genezen. Talgklieren, omliggend weefsel en kleine bloedvaatjes kunnen ernstig beschadigd zijn door het genezingproces. Wondgenezing is nodig voor het beschermen van het lichaam tegen infecties. Maar de littekens van acne hebben soms een grotere impact dan de acne zelf. Hoe ernstiger de acne, hoe groter de kans op littekenvorming. Littekenweefsel is stugger, bevat minder cellen en de rekbaarheid van de huid krimpt met 30%. 

Er zijn 4 typen van acne littekens.

❕ICE PICK SCARS

Dit zijn puntige, V-vormige littekens in de huid. De opening is wijder dan het puntje. Deze littekens komen het meeste voor, zo’n 60-70%. Ze zien eruit als grote, lege poriën en zijn moeilijk te camoufleren.

❕BOX SCARS

Zij hebben een ronde of ovale vorm met scherpe randen. De littekens zijn wijder dan de ice pick littekens, ongeveer 1 tot 1mm en vormen een U. Deze littekens kunnen oppervlakkig of diep zijn. Littekens van waterpokken lijken hier ook op.

❕ROLLING SCARS

Deze littekens komen minder vaak voor, namelijk bij 15-25%. Ze zijn vaak wijder dan 4 à 5 millimeter en hebben een brede M-vorm. Soms zie je verschillende typen van rolling scars en box scars op 1 wang.

❕ HYPERTROPHIC SCARS

Acne littekens verdikkingen kunnen ook bovenop de huid ontstaan. Dit zijn hypertrofische littekens. De kleur is rozerood en worden na verloop van tijd wit. Hypertrofische littekens zijn verheven boven het huidniveau en blijven binnen de grenzen van de oorspronkelijke huidlaesie.

Het grote verschil met keloïde littekens : die vormen een excessieve groei buiten de oorspronkelijke huidlaesie en zijn erg verheven. De behandeling van deze littekens is buitengewoon moeilijk, en in een aantal gevallen onmogelijk.

Welke behandelingen zijn er wel mogelijk bij ICE PICKS, ROLLING & BOX SCARS?
• Dermatech Pen
• Chemische Peelings 
• Retinol en Vit. A acids / dagelijks 

 

Geschreven door Katrien Sterckx, 13 april 2021

WAT ZIJN ACNE LITTEKENS?

GOOGLE REVIEW

Positief: Hygiëne en netheid, Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid, Waarde

Katrien verwelkomt je met een warme, oprechte glimlach.
Met haar uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde kennis over de huid bespreekt ze grondig, maar zeer duidelijk de huidconditie. Op basis daarvan en mijn bekommernissen stelt Katrien een persoonlijk behandelplan op.
Tijdens de behandeling is het genieten, al je zintuigen worden geprikkeld. Katrien denkt aan alles en elke seconde van de behandeling krijg je haar volle aandacht (een massage van de handen en schouder bijvoorbeeld tijdens het inwerken van een masker, heerlijk!).
Ze maakt gebruik van huidvriendelijke en duidelijk huidverbeterende producten (bye bye maskne).
Katrien is steeds up to date met behandelingen, technieken, tools ... dat geeft me een enorm vertrouwen in haar.

Praktisch: makkelijk bereikbaar, voldoende parkeerplaats, ontspannende omgeving en zeer hygiënisch.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lieve Cathérine, dankbaar om deze woorden te mogen lezen over mijn salon. Het doet me plezier dat je de tijd nam om dit voor me neer te schrijven. Ik kijk uit naar een volgende keer,
Liefs,
Katrien Sterckx

 

Review geschreven door C. De Boeck, gedeeld door Katrien Sterckx, 16 april 2021

GOOGLE REVIEW

LOCKDOWN 3.0

Lieve allemaal,

Vanaf zaterdag 27 maart tot en met 25 april is het salon gesloten wegens lockdown 3.0
Dit berichtje om jullie eraan te herinneren dat ik er nog steeds ben voor àl jullie huidvragen, babbeltjes en virtuele schouderklopjes.

Breathe in, breathe out, ...
Remember that you're stronger than you think,

Keep safe! 

Katrien 

 

LOCKDOWN 3.0

Heropstart 1 maart

Ja hoor, met hart en handen terug aan de slag. Ik ben blij jullie snoetjes terug te zien, jullie verhalen te horen en jullie gezichten een lenteboost te geven. 

Afspraken maken kan via 02 688 41 00.

Tot snel,

Katrien 

 

 

Heropstart 1 maart

Dankzij de lockdown

Dankzij de lockdown heb ik de kans gekregen om de basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten af te werken, te slagen voor het examen en hierdoor mijn kennis over de huid bij te spijkeren. 

Dankzij de lockdown nam ik de tijd om me te verdiepen in vakliteratuur en boeken. Mijn favorietjes : Don’t go to the cosmetic counter without me, The original beautybible, Blue eyeshadow should be forbidden van Paula Begoun waren eyeopeners. Terry Vinsons’s nieuwe boek (ook voor jullie!) Skinformation is in mijn ogen de beste huidgids ooit geschreven. Knap uitgelegd en zo zo duidelijk. Het Lexicon van Marieke Schutte, had ik al eens raprap doorgenomen, maar echt de moeite om het ook eens traagtraag te doen ;), Dermatovenereologie voor de eerste lijn van Smitt&Lambert, Dermatologie voor huidtherapeuten van C. de Groot en Toornstra wekte nog meer mijn interesse. Die laatsten kostten mijn bijna een arm van mijn lijf maar ze toonden veel inzichten en verbanden. Niet alles heb ik hieruit goed begrepen en veel zaken zal ik ook nooit moeten toepassen, maar om een overzicht te krijgen waren ze zeker een meerwaarde. 

Dankzij de lockdown heb ik ook het lef gehad om mijn eigen product verder te ontwikkelen: Een facialtowel waar heel veel beauticians mee aan de slag kunnen gaan. Ik ben blij en apetrots dat de facialtowel nu bij op mijn to-do lijstje staat en dat er een samenwerking met Beautybizz uit voortgekomen is. Wordt uiteraard vervolgd!

 

Geschreven door Katrien Sterckx, 27 februari 2021

Dankzij de lockdown

ONZE KLANTEN

Vanaf maandag gaan we het op deze manier aanpakken. 

 • Bij het maken van een afspraak meld je of je tot de risicogroep behoort van diabetes-patiënt, hart-, long-, nierziekten. Zo kunnen wij de juiste maatregelen treffen.
 • Nog vóór het binnenkomen voorzien we een ontsmettingszuil waar je je handen kan desinfecteren. Er zullen ook handschoenen klaarliggen.
 • Je plaatst je schoenen, jas en handtas is onze voorziene kledingsbox. Wij ontsmetten die box na ieder gebruik.
 • Draag een mondmasker. Bij facials worden ze niet gedragen net zolang de verzorging duurt. Wijzelf dragen tijdens de facial ons verplichte mondmasker.
 • Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van het toilet.
 • Betaal bij voorkeur met de kaart.

 

Vele groetjes,

Katrien 

ONZE KLANTEN

De Polano Driehoek

Let’s dive in een serieuze dosis nerdiness met mij! Ken je de Polano Driehoek al? Ook Polano’s Triagle of Zalfdriehoek genoemd.Wel, heb je je al eens afgevraagd waarom de ene crème wel bij je...

De Polano Driehoek

Omring je met gezelligheid en harmonie

Hallo lieve allemaal,

Ik selecteerde 5 originele en fijne items om van je kantoor of pc ruimte een aangenamere werkplek te maken. 

 • Gehamerde, koperen waterfles
 • Happiness notitieboekje met kaft voor foto's
 • Gedroogd boeketje
 • Mini kaarsje 
 • Palo Santo geurhoutje 

Wil je je graag ook met positieve energie omringen? START HIER 

 

Omring je met gezelligheid en harmonie

HOW TO : nooit meer uitstellen

Routine kan je leren. Ik heb daar voor jou een leuk trucje op gevonden.
Onze beautyreminder die je op, naast of bij je badkamerspiegel hangt. Met een korte uitleg waarom je een product gebruikt en in welke volgorde.

Het tekstje zelf is een kort gedichtje, lees je even mee

GOEDEMORGEN!
Start met melk en eindig met water
Ga glimvrij door de dag
Serum werkt prachtig
Dagcrème maakt prachtig!

Je wil graag ook het avondritueel lezen .. Ooh leuk!! 

De beautyreminder krijg je als cadeautje bij de aankoop van ons boek.

Zo vind je makkelijk de weg naar de webshop >> klik hierop

Veel liefs voor jou,
Katrien 

HOW TO : nooit meer uitstellen

Instagram 'skinesthetiek4men' offline

Beste volger,

Alle info rond mannenverzorging en skincare for men kan je voortaan volgen op onze Instagram @skinesthetiek volgen.

NAAR INSTAGRAM 

Vele groetjes,

Katrien 

QLICK & COLLECT? Bezorgen of afhalen van je huidverzorgingsproducten.

Ken je QLICK & COLLECT al?

Dat zijn bestellingen van producten die gemaakt worden via social media, e-mail of telefoon.
Die kunnen worden afgehaald aan het instituut
Van maandag tot vrijdag tussen 9-12u
OF
Aan huis geleverd
Van maandag tot vrijdag tussen 13-16u
 
Grasduin door ons aanbod van leuke januari-geschenken en promoties.
 

NAAR DE SHOP

 

 
QLICK & COLLECT? Bezorgen of afhalen van je huidverzorgingsproducten.

Because we care ..

Zo maak je er gebruik van: Maak een afspraak voor afhaling of thuislevering Kies je SKIN-BOX : ZACHTE HANDEN (€58) - FRISSE HUID (€81) - MOOIE OGEN (€58) Beauty videochat : Huidadvies tijdens...

Because we care ..

Onze persoonlijke services!

Zo maak je er gebruik van:

Shop hier 24/7

Gratis thuislevering voor de inwoners van Tervuren, eenvoudig en snel

Liefs,
Katrien 

Onze persoonlijke services!

Hallo, ik ben Katrien!

Katrien Sterckx is een gediplomeerde skin expert die al twintig jaar haar eigen schoonheidssalon Skin Esthetiek uitbaat in Tervuren. Ze is gediplomeerde Sculptural Face Lift Therapist en won de zilveren medaille in de wedstrijd Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019. 

Een schoonheidsspecialiste die naar je skin issues luistert, je uitstekend adviseert en met jou zorgt voor een stralende huid. Iemand met een passie voor schoonheid én voor mensen. Zo'n schoonheidsspecialiste verdien jij!

Hallo, ik ben Katrien!

BELANGRIJK BERICHT!

Beste klanten,

Voorzichtig uitkijken naar een heropstart. Er is al een datum geprikt, 18 mei, waarop we mogelijks aan de slag kunnen gaan. Contactberoepen zoals schoonheidssalons worden nog herbekeken tegen dan. Ik hou je op de hoogte wanneer we echt 'groen' licht krijgen. 

HOOP doet leven :-)

Producten en/of boek kunnen wel verder besteld worden via katriensterckx.skin@gmail.com of Whatsapp op 0474 97 37 02. 

Ik adviseer je graag verder met onze gloednieuwe WEBSHOP! 

Zorg goed voor elkaar en tot later,

Liefs,
Katrien x

BELANGRIJK BERICHT!

Het is er! Het boek van SKIN esthetiek 'Beautyplan in 12 weken'

Op 14 maart lanceerde ik mijn eerste boek. Een echte huidgids die jou alle tips en tricks vertelt over skincare.

En waar gaat dit boek precies over, Katrien?
Met het boek doorloop je een huidverzorgingstraject waarin je in 12 weken werkt aan een mooie huid aan de hand van 5 salonverzorgingen, 4 producten en 1 geschenk. Je kan er ook heel veel andere huidtips lezen, insights van Katriens 20-jarige ervaring in de beautywereld, informatie over voeding in relatie tot de huid, een leuk DO IT YOURSELF hoofdstuk waarin je in je eigen badkamer aan de slag kan, een quiz, quotes van SKIN klanten, stap-voor-stap-fotos' en producten van Germaine de Capuccini in een prachtige bloemensetting.

Heb jij je order al geplaatst? Schrijf dan een mailtje naar info@skinesthetiek.be of kijk even in de gloednieuwe WEBSHOP. 

Liefs,
Katrien 

 

 

Het is er! Het boek van SKIN esthetiek ’Beautyplan in 12 weken’

LED-EXPERT MASK: Skin Light Therapy

Alle energie van het licht op je huid

Deze techniek is gebaseerd op de stimulatie van de natuurlijke processen waarover je huid zelf beschikt om zich te herstellen, repareren en optimaliseren.

Maximaal rendement door de 2200 dioden in het masker. Niet-invasief en pijnloos. 

4 kleuren = 4 oplossingen

 • ROOD = anti-aging
 • PAARS = imperfecties en puistjes
 • GROEN = vlekken en hyperpigmentatie
 • ORANJE = gevoeligheid

Prijs per beurt : 169 euro

Kuur :
5 facials met telkens 5 LED-EXPERT = Extra geschenken (Repair mask twv 48 euro + DTI twv 34 euro + Hoofdhuidmassage) 

Met LED-EXPERT krijgen zelfs grijze dagen kleur!

 

LED-EXPERT MASK: Skin Light Therapy

Hoe lang moet je wachten vooraleer je een volgend product aanbrengt?

Haal het beste uit je skincare


Een vaak gestelde vraag in het salon. Hoe lang moet je eigenlijk wachten om je v o l g e n d produkt aan te brengen?

Het skincare ritueel van een veertiger ziet er als volgt uit:

Reinigen, scrubben, serum en dagcrème met zonnemelk. En daartussen soms nog een toner. Klopt dat?

 

Ik hoor sommige klanten vertellen dat ze tussen elk product wel 5 (!) minuten moeten wachten vooraleer ze het volgende kunnen aanbrengen. Víjf minuten? Oei,.. zoveel tijd heb ik ‘s morgens niet. En toch willen jullie alle produkten achtereenvolgens aanbrengen..?

Moét je echt wachten tussen de verschillende laagjes?
Dat wel. En een trucje om de juiste volgorde aan te houden is te werken van liquid naar crème. Dus van tonic naar serum naar crème.

 

Ok! Maar hoelang moet ik dan wachten?
Het goede nieuws is, géén 5 minuten. Pfioew .. Je gebruikt net zoveel produkt dat voldoende is voor je gelaat en net zoveel als opgenomen b i n n e n  d e  m i n u u t. Duurt het langer dan een volle minuut dan gebruik je teveel product.

 

Teveel product gebruiken is zinloos. Een erwtje dagcrème is genoeg. Bovendien wil je ook nog make-up aanbrengen of een primer. Dan wordt het vaak teveel van het goede.

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 13.05.2019

Hoe lang moet je wachten vooraleer je een volgend product aanbrengt?

Help! Schilfertjes, ..

Waar komen ze vandaan?  

Schilfertjes zijn eigenlijk afgestorven huidcellen die helemaal bovenop je huidoppervlak liggen. Ze doorliepen een leven van vier à vijf weken. Schilfertjes komen voor bij droge huiden die vocht mankeren. Droge huiden voelen schraal, onprettig-trekkerig en droog aan. Ze hebben ook een tekort aan vet. Daarom worden droge huiden ook vaak 'vet-arme' huiden genoemd. Om dat te begrijpen sta ik even met je stil bij de manier waarop de huid werkt. 

Hoe werkt mijn huid?

Je huid werkt als een buffer, een soort van 'jas' die je lichaam beschermt voor de buitenwereld. Haar allerbelangrijkste taak bestaat uit het buitenhouden van slechte bacteriën en schimmels. Aangezien je huid ook een dynamisch biologische laag is, draag je ze niet als een hermetisch afgesloten 'pak'. Ze zorgt ervoor dat we zowel stoffen kunnen opnemen als afvoeren. Daardoor verdampt er dagelijks een deel van onze waterreserves. De huidlaag die daarvoor verantwoordelijk is heet epidermis of hoornlaag. 

'Ik ga wel in een bad liggen om mijn vochtgehalte op peil te brengen!'

Stel dat deze stelling waar zou zijn ..? Dan zwellen we op als een spons. Dat gebeurt niet ... Je huid slorpt geen badwater op. Ook geen zee- of zwembadwater.  

Dus toch even verder kijken

Wat zou dan nòg een mogelijke oorzaak zijn? In je hoornlaag zitten ook rijkelijk veel eiwittten met vochtvasthoudende eigenschappen. Het resultaat is dat je buitenkant er hecht uitziet en dat ze zorgt voor een prima vochthuishouding binnenin. Bij een droge huid ontbreken er eiwitten en zijn er onvoldoende vetten die de hoornlaag samenhouden. Als gevolg hiervan droogt je huid dus uit en gaat ze schilferen. Een verstoorde talgproductie speelt ook een belangrijke rol bij de droge huid. 

Nu we weten dat er vetten te kort zijn, .. 

.. kunnen we zorgen dat ze beter aangevuld blijven. 

4 tips voor een 'vet-arme' huid

 • Gebruik vochtvasthoudende ingrediënten zoals hyaluronzuur. Die stof is in staat om 1000x (!) zijn lichaamsgewicht aan vocht vast te houden. 
 • Seal de huid met een moisturizer met lichte textuur
 • Pas je douche- of badritueel aan. Door vaak te douchen met te heet water verdampt er nog meer vocht uit je huid waardoor ze net droger wordt. 
 • Zet voldoende proteïnen op je menu en omega-3 vetzuren zoals makreel, zalm en sardientjes. 

Kortom ..

Je droge kriebelhuid kan te kampen hebben met een eiwittekort waardoor je hoorncellen niet mooi blijven samenzitten. Er ontsnapt vocht uit de losliggende hoorncellen en je huid begint te schilferen. Wees dus niet te zuinig met je vochtvasthoudend serum en smeer tot onder de kin. 

 

Vele groetjes,

Katrien

 

Geschreven door Katrien Sterckx 20.03.2019

 

 

 

 

 

 

Help! Schilfertjes, ..

Hoe pak je gerstekorrels aan?

Witte, kleine bolletjes langs je ogen of bij je wangen? Die eruit zien als puistjes maar onmogelijk uit te duwen zijn? 

Dan heb je vast te maken met een gerstekorrel of even nerdy, .. milia. Een gerstekorrel zit onder je huid, helemaal in de epidermis als een propje van keratine. Duwen alsof het een puistje is heeft geen zin. 
Gerstekorrels hebben ook niets gemeen met acne of puistjes want in tegenstelling tot vele mensen denken bestaat een gerstekorrel niet uit talg maar uit keratine. Keratine is een eigen bouwstof die je lichaam aanmaakt om ervoor te zorgen dat je huid water afstoot en je haar en nagels sterk blijven.  

Kan ik als schoonheidsspecialiste je daarvan af helpen?

Zeker! Om een gerstekorrel te verwijderen prik ik met een steriele naald een klein gaatje langs de gerstekorrel zodanig dat het bolletje keratine langs het gaatje wegkan. 
Om gerstekorrels te voorkomen kan je regelmatig salicylzuur te gebruiken of een serum van Vitanime A.

 

Vele groetjes,

Katrien

Geschreven door Katrien Sterckx 29.01.2022

 

Hoe pak je gerstekorrels aan?

S U R V I V A L K I T m a k e - u p voor k a n t o o r

Hallo ladyboss!

Heb je een onverwachte meeting? Of moet je een late presentatie geven? Dan is het wel handig om een extra make-uptasje te hebben op kantoor. Zo kan je snelsnel je make-up bijwerken en zie je er weer picobello uit! 
Een survivalkit helpt ook wanneer je naar een afterworkdrink mag.
Ik stel voor jou de 7 onmisbare items samen;

 • Concealer : geeft een instant frisse look aan je ogen
 • Transparant poeder : neemt glans weg op je neus en voorhoofd 
 • Blush : brengt 'leven' in je gelaat
 • Lipgloss : glanzende lippen staan mooier

 

 • Minipenselen : superhandig als die ook in je make-uptasje passen
 • Travelsize tandenborstel en -pasta : frisse tanden geven een fris gevoel
 • Miniparfum : your signature scent. Of course ;)

Klaar in 4 minuten en 30 seconden. 

Go for it!
Skin x

 

 

By Katrien Sterckx  24.02.2019

S U R V I V A L K I T m a k e - u p voor k a n t o o r

W O R K S H O P m a k e - u p!

Wil je graag alle t i p s  en t r i c k s leren om jezelf mooi te maquilleren? Schrijf je in op onze workshop Make-up!

Prijs: 29 euro 
Individueel of in groepje van max. 5 personen
Bel : 0474 97 37 02 

Liefs,

Katrien en Candice

W O R K S H O P m a k e - u p!

Verwarmde sloefkes!

Voor onze klanten die de sneeuw trotseren! Verwarmde (!) pantoffeltjes bij het binnenkomen én een mini-handcrème voor je verkleumde handen. Nog nooit was sneeuwpret zo leuk ;)

Liefs,
Katrien x

Verwarmde sloefkes!

2de plaats Wedstrijd Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019

1e Runner-Up Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019

Skin Esthetiek - Vakvrouw tot in de toppen van haar vingers

De avond valt als ik in Tervuren een van de parkeerplaatsen van Skin Esthetiek oprijd dat ondergebracht is in een stijlvolle nieuwbouw woning met veel wit en pastelkleuren. Ik word warm en hartelijk ontvangen met een stevige handdruk en een glas zelfgemaakte ijsthee.

Om te zien hoe mijn huid eraan toe is, gebruikt Katrien - die met Germaine de Capuccini werkt - een huiddiagnose toestel en in functie van die uitslag stelt ze mij voor om een andere behandeling toe te passen dan die die ik gekozen heb want op één van de vier geteste criteria scoor ik wat minder. De gegevens die het toestel weergeeft, worden op een speciale klantenfiche genoteerd die in het instituut bewaard wordt.

Ze installeert mij in de stoel en geeft duidelijke uitleg bij elke stap van de verzorging die vederlicht en zacht is. Ze epileert mijn wenkbrauwen, verwijdert onzuiverheden en masseert. terwijl het soepele masker op gezicht en hals zijn werk doet, geeft Katrien mij snel en doeltreffend een manicure en handmassage.

Er zijn mensen die voor hun beroep geboren zijn en zo iemand is Katrien: ze beheerst haar vak tot in de finesses, is snel, efficiënt, vriendelijk, attent en behulpzaam. 

Na de behandeling die mijn huid ontspannen en verzorgd heeft en de kringen onder mijn ogen verzacht heeft, laat ze mij ook de nieuwe behandelruimte op de bovenverdieping zien. Helemaal alleen voor mannen en in samenwerking met een ladybarber geeft ze hier ook speciale baardbehandelingen.

Daarnaast bestaat het gespecialiseerde gamma uit permanente make-up, laserontharing, medische pedicure, DTi en de Dermatech Pen. Een instituut waar iedereen welkom is voor verzorgingen van A tot Z.

 

Geschreven door Sylvia Silvester, beautyjournaliste/jurylid op 4.09.2018

Persbericht verschenen in Belbeauty Magazine, 2de jaargang, n°2

2de plaats Wedstrijd Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar 2019

S.O.S. Hangover

Post-Fridaynight Hangovers? .. They are real.. very real ;)

Buiten het feit dat je meer dan 2x zoveel alcoholliquids dronk tijdens je nachtelijke escapade ben je waarschijnlijk ook je huid 'vergeten' te reinigen toen je naar je bed kroop?

Ik voel met je mee. Dat gevoel van sterven in je zetel. Je snakt naar rust, duisternis en stilte. De woonkamer is te druk en je wc te klein?

Wanhoop niet.

Be-Calm masker brengt je roodvlammende wangen tot rust en het warme gastendoekje je helse kater. 

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 11.11.2018

 

 

S.O.S. Hangover

On my way to ..

.. Germaine de Capuccini's Event te Antwerpen. #felixpakhuis #selfie 

Liefs,

Katrien x

Geschreven op 12.11.2018

On my way to ..

Genadeloos testje : hoe elastisch zijn je onderste oogleden nog?

Wil je weten hoe elastisch je onderste oogleden nog zijn? Doe dan even deze genadeloze test; trek je onderste ooglid los van je oogbol zodanig dat je het wit van je oogbol goed kan zien. Laat de huid dan plots los. En? Springt je huid snel terug naar haar oorspronkelijke vorm? Perfecto!!

Of,... hebben we hier te maken met een tragere versie van 'terugspringen' ...? Een seconde of 2 langer? Dan ben je het slachtoffer van versnelde veroudering. 

Huidveroudering, lieve lezer, zie je namelijk het eerst onder je oogleden. Daar is de huid van je gelaat het dunst. Omdàt de huid er zo dun en teer is dringen gemene UV-A-stralen van de zon daar het diepst door. De huid verliest haar elasticiteit, verstijft en verdikt. 

Geschreven door Katrien Sterckx op 11-11-2018

Genadeloos testje : hoe elastisch zijn je onderste oogleden nog?

Wat doet 'stomen' met je poriën? #eerlijkhuidadvies

Ga eens even héél kort bij je spiegel staan. Dan heb je zeker al die kleine gaatjes op je huid gezien. Sommige zijn heel duidelijk zichtbaar op je neus en voorhoofd. Dat zijn namelijk je poriën!

Wat zijn poriën?

Poriën zijn als mini-emmertjes die over je hele lichaam te vinden zijn. Voor een fijne meet-and-greet staan de populairste op je neusvleugels, voorhoofd en rug. Ook zitten poriën in je oren, hoofdhuid en zelfs op je tenen. Op elke plek waar je een porie ziet, groeit er een haartje uit of is er een onderhuids zweetkliertje aan verbonden. De enige plaatsen waar geen poriën mét haartjes zitten zijn je handpalmen en voetzolen. 

De mini-emmertjes of poriën vullen zich regelmatig met sebum. Sebum of talg is een stof die ervoor zorgt dat je huid soepel aanvoelt. Sebum zorgt voor een goede barrièrefunctie opdat we geen infecties of huidaandoeningen oplopen. Wanneer ons lichaam geen sebum zou produceren dan zouden we met z'n allen beginnen schilferen als sneeuwvlokken in een sneeuwstorm. Of uitdrogen als een dorre woestijn. #sahara 
En dat willen we niet ;)

Kan 'stomen' je poriën openzetten?  

Neen. Omdat je poriën,..  geen. spiertjes. hebben. Het zijn geen structuren die zomaar kunnen veranderen van grootte. 

Maar wat gebeurt er dan met mijn huid onder een stoombad?

Water doet dingen verweken. Je opperhuid of epidermis, met bovenaan de hoornlaag, wordt door de fijne waternevel zachter. De hoornlaag die opgebouwd is uit afgestorven huidcellen verandert tijdelijk in een zachter 'kussen' als voorheen. Ik zeg wel tijdelijk want het verwekingseffect verdwijnt nadat je de waterstoom hebt weggenomen. Maar je poriën gaan er niet 'open' van staan omdat poriën géén spiertjes hebben om van grootte te veranderen. 

Waarom is stomen wel nuttig?  

Ik gebruik dagelijks de vapozone in het instituut. Met als hoofddoel, het makkelijker verwijderen van de zwarte puntjes. Overtollig talg dat niet vanzelf uit je poriën vloeit. Dat lukt veel beter op een verweekte, zachte huid omdat je zo minder wondjes maakt. Het sebum glijdt makkelijker uit de porie nadat je onder een vochtig stoombadje hebt gelegen.
Niet elk huidtype is geschikt om een stoombad te krijgen. Huiden die te dun zijn, couperose/rosacea-huiden komen niet in aanmerking.
Een warm stoombadje is ook gewoon zalig... ontspanning en relaxatie zijn heel belangrijke onderdelen van een goede gelaatsverzorging. 

Hoe kan je grove poriën dan wél minder zichtbaar maken?

 • Scrub regelmatig : dode huidcellen, kleine pollutiepartikeltjes blijven door overtollig talg makkelijk in je poriën plakken. Scrubben met een korrel-scrub (mechanisch) maakt je opperhuid fijner en zachter. Daardoor verminder je de zichtbaarheid van grove poriën. 
 • Exfoliëer met salicylzuur : produkten op basis van salycilzuur (Beta Hydraxyzuur) weken dode huidcellen los (chemische peeling) en dringen al reinigend dieper door in je huid.
 • Gebruik vitamine C : producten die anti-oxidanten bevatten helpen jouw huid voor een gladde en egale teint.
 • Hyaluronzuur : houdt het vocht vast in je huid en gaat volumeverlies op die manier tegen. 
 • Gebruik dagelijk zonnebescherming : UV-licht is zowat de grootste oorzaak van huidschade. Het beschadigt je collageenproductie, zorgt voor een algemene verzwakking van je huidconditie. Waardoor je meer rimpels krijgt en poriën zichbaarder worden.
 • Vermijd teveel geraffineerd suiker in je voeding : teveel suiker in je eetgewoonte zorgt voor 'glycatie' van je huidcellen. Dat wil zeggen dat collageen verstart, minder elastisch en soepel blijft en er eerder rimpels kunnen ontstaan. 

 

Vertel me wat jij doet om je poriën minder zichtbaar te maken? Heb je al gemerkt dat ze tijdens je menstruatie opvallender zijn? Of hebben één van je ouders ook grove poriën? 

 

Groetjes en veel succes!

Katrien

 

Geschreven op 6.11.2018

 

 

 

Wat doet ’stomen’ met je poriën? #eerlijkhuidadvies

Wat doet een serum?

Hoi Skinlover!

Waaraan doet een serum jou denken? Aan kleine, pipetflesjes met waterachtige substanties? Uitstekend! Het lijkt ingewikkelder dan dat het is. Take note!

In een serum zitten vaak dezelfde werkzame stoffen dan in je crème. Alleen is het technisch makkelijker om meer actieve bestanddelen in een gel- of waterbasis te verwerken. 

Het effect van deze Beauty In Fusion Serums (zie foto)

 • 30’ jaar : vitaliteit en helderheid
 • 40’ jaar : stevigheid en hydraterend
 • 50’ jaar : voedend en volume

Wanneer breng je een serum aan?

Vlak na je reiniging en tonic en vóór je crème. Je huid is dan netjes gereinigd en zeer ontvankelijk voor al die heerlijke skinfoods. Een paar druppeltjes zijn voldoende. 

MINI druppel = MAXI effect 

••• GLOW TIP ••• > In het salon, wanneer jij geniet van je facial, gebruiken we DTi om het serum naar de gewenste huidlaag te sluizen. Dat kunnen handen helaas niet. 

 

Geschreven door Katrien Sterckx 25-10-2018

Wat doet een serum?

Persbericht in 'Rondom'

Een tweede persbericht verscheen op maandag 15 oktober 2018 in Rondom. En dit naar aanleiding van mijn deelname aan de wedstrijd 'Schoonheidsspecialiste van Het Jaar.' 

Up-date
We zijn nog met 3 finalisten overgebleven. Concreet betekent dat ik nu bij de beste 3 schoonheidsspecialisten van het land behoor. #proud

Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?
Op zaterdag 17 november in San Marco Village vindt er een slotshow plaats en da-an ;))) maakt de jury de winnaar bekend! Mijn familie, vrienden en ikzelf zullen uiteraard van de partij zijn. Jullie, klanten, kunnen alles meevolgen via Facebook, Instagram, Instagram Stories en deze blog. 

Wish me luck!

Liefs,

Katrien 

www.facebook.com/skinesthetiek
www.instagram.com/skinesthetiek
www.instagram.com/skinesthetiek4men

 

Geschreven door Katrien Sterckx 25-10-2018

Persbericht in ’Rondom’

Persbericht: Skin Esthetiek uit Tervuren genomineerd voor schoonheidsspecialiste van het jaar.

Ze kreeg een mystery guest op bezoek, stuurde een uitgebreid dossier in en gaf een presentatie voor een jury van professionals uit de beautysector. Dat leverde Katrien Sterckx, zaakvoerder van Skin Esthetiek uit Tervuren, een nominatie op voor ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar’ (#sspvhj), in de  categorie ‘eenmanszaak’. ‘Deze wedstrijd toont dat niet alleen vakbekwaamheid belangrijk is, ook marketing, sociale media, ondernemerschap, innovatie en gedrevenheid moeten juist zitten,’ vertelt Katrien. ‘Het gaat tenslotte om de grootste onderscheiding die je in mijn sector in ons land kan verdienen. Maar de vele blije reacties van klanten op mijn deelname zijn loyaal en hartverwarmend.’ De tweede officiële verkiezing van de schoonheidsspecialiste van het jaar vindt plaats op 17 november in Schelle. 

Klanten laten stralen

Katrien runt al bijna 20 jaar haar eigen schoonheidssalon. Gelaatsverzorgingen zijn haar specialiteit, van de eerste verzorging voor de jonge tienerhuid tot expertbehandelingen gericht op huidverjonging. ‘Steeds met een glashelder concept nl; huidanalyse, professionele verzorgingen en huidadvies. Onze anti-aging behandelingen bieden uitstekende resultaten,’ bevestigt Katrien. ‘En met onze cosmeceutische behandelingen, met AHA’s en clinical peels kunnen we zelfs een stapje verder gaan en werken aan huidverbetering’ Ik wil élke vrouw laten stralen door haar echt te verwennen en haar goed te informeren over haar huid. Mijn klanten zijn het hart van mijn salon.’

Vinger aan de pols in beautyland

Katrien Sterckx: ‘Blijven innoveren is ook in de schoonheidssector een must. Daarom volg ik de laatste ontwikkelingen in het vakgebied nauwgezet.’ Zo krijgen klanten bij Skin Esthetiek een professionele huidanalyse op maat met een huidanalysetoestel en zet Skin Esthetiek in op minimaal-invasieve technieken in de strijd tegen huidveroudering. ‘Zoals de DermaTech Pen, waar we huideigen collageen stimuleren, door met microneedling systeem de actieve serums in de huid brengen. Met het DTI-toestel sluizen we concentraten tot in de diepste huidlagen door middel van electromagnetische golven.’ Katrien werkt verder ook samen met andere experts in hun vakgebied, bv. voor permanente laserontharing of permanente make-up.

Mannen in de men cave

De grootste vernieuwing het afgelopen jaar voor het salon was de opstart van een mannencabine. ‘Er was nog geen aanbod voor mannen in onze streek, terwijl mannen vandaag echt wel bezig zijn met hun looks.’ In die men cave krijgen mannelijke klanten gezichtsverzorgingen speciaal voor de mannenhuid, met specifieke mannenproducten. Katrien is trouwens gediplomeerd expert in mannenverzorging en geeft ook workshops ‘old school’ scheren, met safety razor. ‘Tijdens die workshops kunnen mannen hun scheertechniek verfijnen, zelf scheerschuim leren aanmaken, het voordeel ontdekken van ‘nat’ scheren en voor de echte durvers; leren scheren met open mes of shavette.’

Beauty tips heet van de naald op social media

Ben je geïnteresseerd in nieuws van en over Skin Esthetiek? Volg zeker het blog met allerlei interessant beautynieuws, of ontdek leuke tips en toffe events op Instagram, Facebook of via de nieuwsbrief. ‘Via social media breng ik een duidelijk verhaal. Een positieve houding, veel levensvreugde en enkele eenvoudige beautytips zijn vaak voldoende om er prachtig uit te zien,’ besluit Katrien. ‘Ook voor de mannen heb ik een apart instagramprofiel én een aangepast tone of voice.’ 

 

Contact

SKIN ESTHETIEK

Katrien Sterckx - Schonenboomstraat 25 - 3080 Tervuren (Duisburg) - T. 02 688 41 00 www.skinesthetiek.be

info@skinesthetiek.be

www.facebook.com/skinesthetiek

www.instagram.com/skinesthetiek

www.instagram.com/skinesthetiek4men

 

Verschenen in De Serrist, donderdag 27 september 2018

 

Persbericht: Skin Esthetiek uit Tervuren genomineerd voor schoonheidsspecialiste van het jaar.

Wie wil er nu geen bambiwimpers?

In no time langere, échte wimpers. Dus niet nep? Wimperextensions hebben er een geduchte concurrent bij. Wimperserums. De wimpers worden langer, voller en sterker juichen jonge fans in koor. Dat wimpers in een finish line van amper 16 weken een groeispurt doormaken waar een beetje fashionista spontaan van gaat duizelen, wekt op zijn minst mijn interesse. 

Met vaste hand. 

De kleine kwastjes hebben precies de juiste maat om heel secuur een lijnje bij je bovenste wimperrand te trekken. Qua substantie zijn wimperserums vaak vloeibaar of gelachtig. Prijzen variëren tussen 10 euro en 130 euro. 

So far, so good!

Hyaluronzuur is één van de belangrijkste bestanddelen. Die hydrateren je haartjes en maken ze gladder. Reken daar nog wat provitamine B5 bij en je krijgt er sterkere, glanzende wimpers bovenop. 

Maar, .. 

Toch worden hier en daar ook kritische noten gekraakt. Want helemaal onschuldig is dit wondermiddel niet. Een felomstreden ingrediënt is Bimatoprost, een stofje dat eigenlijk een medicijn is. Het wordt vooral ingezet voor de behandeling van de oogziekte glaucoom. Doel: het verbeteren van de afvoer van water uit de oogbol. Door Bimatoprost blijven wimpers langer in hun haarzakje zitten. Ze vallen minder snel uit en groeien verder door. Toen artsen ontdekten dat het bijeffect aanzienlijk langere wimpers veroorzaakten, zagen marketeers er booming business in. 

Die sakkerse bijwerkingen .. 

Bimatoprost heeft vervelende bijwerkingen (medicijn weet je nog wel) zoals jeuk, zwelling, korstvorming op de oogleden, droge huid, pigmentvlekken rond de ogen en, .. even ademhalen .., blijvende verkleuringen van de iris! Wie ooit blauwe ogen had mag ze definitief omruilen voor een paar bruine. 

En de 'vervangers' dan?

Uit een Zweeds onderzoek is gebleken dat er voor een groot deel van de wimperserums wel 'vervangers' (=analogen) zitten van Bimatoprost maar lange termijnonderzoek is afwezig. Hoewel artsen van Bimatoprost de nadelen goed kennen, zijn er over de effecten van de analogen in wimperserums bijna niets bekend. 

Mocht je toch besluiten ..

.. weet dan dat deze producten niet in je ogen mogen terecht komen. Overweeg of je het risico wil lopen om permanente verkleuringen in je iris te hebben. (ikzelf vind het niet zo'n prettig idee) Realiseer je ook dat het effect van wimperserums verloren gaat als je stopt met gebruiken. En dat je wimpers at the end of the day altijd zullen uitvallen .. 

Opstekers

Om je natuurlijke wimperhaartjes goed te verzorgen adviseer ik je een zachte mascara op waterbasis. Verwen ze élke avond voor het slapengaan met een milde oogreiniger of olie op een ultra-zacht watje. Masseer in strijkbewegingen van buiten naar binnen. You will look fabu-LASH! 

 

Geschreven door Katrien Sterckx op 9.09.2018

 

 

 

Wie wil er nu geen bambiwimpers?

De wedstrijd ‘Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar’

Het is officieel. Ik doe mee aan de wedstrijd ’Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar’. Een uitdaging die ik met veel enthousiasme aanga. Eén van de opdrachten is een motivatiebrief schrijven van max. 500 woorden waarin ik mijn expertise uit de doeken mag doen en waarin mijn salon zich onderscheidt van de anderen. Een kladversie is klaar... die kan je binnenkort HIER meelezen in mijn blog. #wishmeluck #sspvhj2018 #sspvhj 

By Katrien Sterckx 23.05.2018

 

De wedstrijd ‘Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar’

Lente Arrangement met Claudia Schiffer Make-up

Ben jij al lente-klaar? Ontdek het nieuwe lente-arrangement met een gelaatsverzorging en make-up van Claudia Schiffer!

Ontvangst met een glaasje infused water + facial anti rides + vijlen en lakken van handen + dagmake-up Claudia Schiffer

Jouw geschenk? Een Luxurious Volume Mascara twv 20 euro! 
Prijs Arrangement : 105 euro 

Lente Arrangement met Claudia Schiffer Make-up

M O O I B I J -10

Koud? Dat vind je huid ook. Dus pamper, permiteer en pimp je beautygewoonten zodat je huid ongeschonden de winter door komt. Boek daarbij een droomgelaatsverzorging en alles glijdt van je af... 

Wat doet de winter met je huid?

Schrale wind, lage temperaturen en droge lucht binnen tasten je natuurlijke barrière aan die helpt om vocht vast te houden. Weg vocht = weg soepele huid. Je huid kan zo sterk uitdrogen dat ze barst. Met al dan niet jeuk, schilfers en gesprongen lippen tot gevolg. Maar dat gaan we zo ver niet laten komen! Toch? Ik deel je graag 3 goede tips!

Het plan in de winter is.. 

Eerst vocht inbrengen (goed door je huid laten opnemen) en dan een laagje vet. Dit zijn fijne winterduo's:  

 • Hyluronic Force Serum en Nourishment Elixir Oil 
 • S.O.S. D-Sensitizing onder Rose Hip Oil. 

De betere lipbalms

Lipbalsems bevatten vaak dierlijke vetten als lanoline en bijenwas. Maar er zijn er ook vegan, met plantaardige boters en oliën. Avocado oil, zoete amandel olie en zonnebloemolie leggen een dun laagje bescherming op je lippen zonder ze verder uit te drogen.

Zijn ze verslavend? 
Als je geen velletjes hebt of gesprongen lippen maar lipbalm uit gewoonte gebruikt, dan ben je inderdaad hooked. Maar als je lippen wel droog en gesprongen zijn is het jammer dat je ze om die reden niet gebruikt. Lipbalsems die munt, kampfer of menthol bevatten drogen je lippen dan weer wel uit. 

Ijsklomphanden

Masseer ze weer tot leven met een romige handcrème.
Hebben ze een sterkere opkikker nodig? Smeer ze dan in met een intensieve voedende crème en trek er een katoenen kous over. Laat de helende formule een uurtje intrekken. Netflix, zalfje.. what else? 

Vele beautygroeten!

Skin xx

 

Geschreven door Katrien Sterckx 25.01.2018

 

 

 

 

 

Bestaat er een katerkuur voor je huid?

Mijn huid hoeft een recente overload van kroketten, kerststronken en nachtjes-doorzakken niet te verraden. Ik gun haar deze maand een detoxkuur. 

Suiker, foute verzadigde vetten en te weinig slaap vormen niet alleen een aanslag op mijn lever, lijn en humeur, ze hebben ook effect op mijn huid. Die kan er gezwollen en dof uitzien, last krijgen van pukkeltjes en helemaal uitdrogen. Die 'kater' kan zelfs tot een maand aanhouden.

Heb je er ook last van? Met de juiste detoxproducten helpen we onze huidjes er sneller bovenop.  

Je huid blijft vaal?

 • Volg een vitamine C-kuurtje met Timexpert C+. Probeer de emulsie een maand lang voor een ophelderend effect.
 • Begin je reiniging met een ontgiftende scrub van Excel Therapy. Zo haal je de dode huidcellen en dofheid van je gezicht weg.

Hoe overleeft je huid de volgende dagen?

 • Maskers hebben onmiddellijk resultaat. Rust uit in je badkuip onder het Hydracure Intesive Mask.
 • Bestrijd je opgezwollen ogen met de frisse Timexpert Rides Patch. 

 

Ik gebruikte voor mijn detoxkuur de producten van Germaine de Capuccini omdat ik ze door en door ken. Omdat ze hun doel echt bereiken en superlekker ruiken. Heb je zelf nog scrubs, vitamine-serums of maskers op je badkamerplankje staan? Dan kan dat perfect! In essentie komt het erop neer dat je goed exfoliëert, boost en voedt. 

Veel succes met joùw detoxplan!

 

Skin xx

Geschreven door Katrien Sterckx 10.01.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestaat er een katerkuur voor je huid?

O V E R 'W O K E' en andere goede voornemens.

Bij Skin Esthetiek zorgen we ervoor dat je in 2018 helemaal 'woke' en met de beste beauty-informatie het nieuwe jaar in gaat. Wat het betekent om 'woke' te zijn? Letterlijk: wakker. Maar volgens de überbetrouwbare Urban Dictionary betekent 'woke' ook; bewust zijn, weten wat er aan de hand is in onze wereld en de maatschappij. Kritisch blijven, social-minded en diervriendelijk denken. 

Meer 'groene' beautyproducten op je badkamerplankje? Waar te beginnen? 

Eén van de vele first-world-problems nemen ze bij Germaine de Capuccini grondig onder de loep. Het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke verpakking bijvoorbeeld. Met de Naturae-lijn kregen ze het goedgekeurde ECOcert-label voor een opmerkelijk productdoosje. Gemaakt uit snelafbreekbaar karton en productinfo gedrukt met milieuvriendelijke inkt die aan de binnenkant van het doosje zelf staat in plaats van op de gebruikelijke aparte bijsluiter. Slimme zet.. of liever gezegd woke!
De biotube bevat zalven van 95 % ecogeteelde witte thee, soja persing en zonnebloemolie. Van melk tot masker: geen siliconen, geen parabenen en geen kleurstoffen. 

Meteen wakker!

Om het even over mijn eigenste goede voornemens te hebben. Ik tracht mijn bijdrage voor een groenere wereld te vinden in kleine haalbare dingen. Aan mij is namelijk geen groot sordeerder verloren gegaan. (Hoor ik daar in de verte duivels gelach van de echtgenoot ;-)) Karton bij karton. Plastiek bij plastiek. :-)
Mijn ramen lappen met azijn in plaats van met zeep. (werkt echt!) Van de tuin een wildernis maken. Want een gemillimeterd grasveld is dieronvriendelijk, groen beton. Ik wil zo graag een prachtige bloemenweide waar kleine diertjes in kleine hoekjes echt hun natuurlijke gang kunnen gaan. 

 

En voel je je al meer woke?
Heb jij ook voornemens voor 2018? Of net niet?

Skin xx

 

Geschreven door Katrien Sterckx 05.01.2018

 

O V E R ’W O K E’ en andere goede voornemens.

tweeduizend 8tien

Borrel, bubbel, bruis op een ongezien ... tweeduizend 8tien!

 

Geschreven door Katrien Sterckx 29.12.2017

tweeduizend 8tien

Het mysterie van huidhonger.

Soms kruipt er een verrassend nieuw woord mijn wereld binnen. Huidhonger is er zo eentje. Schitterend woord! Ik tokkel nieuwsgierig de term in de zoekmachine om een paar muisklikken later de betekenis ervan te ontdekken. Huidhonger is een gebrek aan of een verlangen naar huidcontact. Jeetje heftig. 

Primaire behoefte.

Aanraking is een primaire behoefte, net als eten en drinken. Aangenaam huidcontact stimuleert de zenuwuiteinden die signalen naar de hersenen sturen waar endorfines vrijkomen. Die endorfines maken dat je je prettig gaat voelen. Gelukkig. Veilig. Graag gezien. Een basisbehoefte waar ook volwassenen en vooral ouderen naar hunkeren.  

Van aai tot zoen. 

Of het nu gaat over een helende handdruk, een kriebelend kieteltje, een knusse knuffel, een stimulerende schouderklop, een terechtwijzende tik, een zinderende zoen of een onverwachte omhelzing, allemaal dragen ze bij tot het vervullen van de behoefte van aanraakrijkdom. Dat je iemand aanraakt doet je vertellen zonder woorden; ik zie je, ik zie je zonder je verleden, ik zie je zoals je nu bent. Je mag er ZIJN.

Ontrafelen van omgangscodes?

Zoals ik de zoon - nu 11 jaar - als baby urenlang kon gevangen houden in mijn warme armen, zo word ik onaangekondigd verplicht mijn liefdevolle knuffel aan de schoolpoort te veranderen naar een stoerdere high five. (Wegens te klef, te kleuterachtig en not done met klasgenootjes in de buurt.)
Zo zal ik de accountmanager bij haar maandelijks bezoek aan het salon ook niet begroeten met een stevige schouderklop maar liever met een vriendelijke handdruk. 

Kippenvel...

Waar ik van huiver is het besef dat vooral ouderen zich erg rusteloos in hun vel kunnen voelen door het aantal afnemende aanrakingen. De tastzin blijft alsnog langer actief dan alle andere zintuigen en zo blijven ze treurend op hun honger zitten. Dàt heeft het omaatje dus bij mijn volgende bezoekje tegoed; een zachte strijk over haar verkleumde ruggetje.

Er valt wat aan te doen.

Sommige vrouwen hebben slimme trucjes en laten zich op geregelde tijdstippen onderhouden in het schoonheidssalon. Kwalitatieve massages geven een stillend effect op die rammelende huidhonger. Een professionele massage tijdens je gelaatsverzorging van je nek en je schouders kan heel helend zijn. 

Voor al wie zijn medemens wil trakteren op iets moois tijdens deze warme week; omhels en omarm, knuffel en frutsel, knijp en kneed mekander lief! Wedden dat je er een warm hart van krijgt?

 

Feestelijke groetjes!

Skin xx

 

By Katrien Sterckx 19.12.2017 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het mysterie van huidhonger.

Niet perfek ;-)

Wanneer je 'OH BEAUTY' probeert te maken met zilveren balonnen en je de 't' bent vergeten te kopen. #oops #voorbereidingenbeautydag 

 

By Katrien Sterckx 12.12.2017

Niet perfek ;-)

3 last-minute beautytips voor Kerstmis!

Ooooh, de mooiste tijd van het jaar komt er bijna aan. Wat we onder de kerstboom klaarfixten voor de kinderen, onze mannen en andere familieleden lukte perfect. Alleen zélf nog de tijd vinden om je eigen beauty-wishlist af te werken lijkt moeilijker. Ik deel je 3 last-minute beautytips voor je stralendste zelf.

TIP 1: Boek tijdig je afspraak.
Plan liever je eigen agenda in dan rekening te moeten houden met de agenda van het salon. Want een slimme meid, boekt haar afspraken op tijd ;-)
T: 02 688 41 00

TIP 2: Vraag naar een korte versie van je gewoonlijke verzorging.
Ging dat tijdig inplannen (zie tip 1) toch niet zo vlotjes?
Vraag dan in het salon naar onze 'Mini-Powerboost' en verkort je traditionele gelaatsverzorging met 3 kwartier!
Minimum tijd = maximum effect. 
De Mini-Powerboost bestaat uit:

 • Reiniging
 • Scrub
 • Flashmasker en klaar!

25 min = 25 euro

TIP 3: Gelcolor in plaats van nagellak.
Mooi gelakte nagels langer dan 5 dagen? Of 7 dagen? Of 14 dagen...?! Plan je gelcolor in tot 10 dagen voor Kerstmis en blijf pictureperfect 3 weken lang. Tot Nieuwjaar als je wil. Mooi meegenomen, toch?

 

Fijne feestdagen!

Skin xx

 

By Katrien Sterckx 06.12.2017

3 last-minute beautytips voor Kerstmis!

Hoe werkt Botox precies?

Ik denk dat het vrij safe is om te zeggen dat we allemaal botuline toxine kennen? Kortweg Botox.
Cosmetisch wordt de stof gebruikt om aangezichtsspieren selectief en tijdelijk te verlammen om zo rimpels te onderdrukken. Love it or hate it , ceen tussenweg is bijna niet mogelijk.  

Wat is Botox?

'Botox' is eigenlijk de merknaam voor het eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Het product zelf heet botuline toxine. Er zijn nog andere merken zoals Azzalure, BoCouture en Vistabel. 

Wat doet het?

Door botuline toxine in een zenuw te spuiten belemmer je de werking van zenuwen. Want je zenuwen seinen neurotransmitters signalen uit naar de spieren om samen te trekken. Botox blokkeert de werking van die neurotransmitters zodat je spieren niet samentrekken, maar ontspannen. Omdat er na een paar uur geen signalen meer naar de spier gaan, verslapt of verlamt deze.  

Is het blijvend?

Na drie tot zes maanden herstelt de functie van de zenuw zich omdat er terug nieuwe takjes uitgroeien naar de spier, die weer normaal gaat functioneren. 

Waarom zou je?

Ga eerst bij jezelf te rade. Waarom wil ik dit? Leg je jezelf een bepaalde 'schoonheidsdruk' op?
Met het ouder worden verdwijnt het vetlaagje onder je gelaatshuid en wordt ze dunner. Daardoor gaat je huid hangen en verslappen. Met injectables kun je dat proces tijdelijk halt toe roepen. Maar daarmee wil ik niet perse zeggen dat je er mooier van wordt. De kunst zit hem in de geoefende hand van je arts, de hoeveelheid die gebruikt wordt, en waar.  

Prikdiploma

Goede cosmetische artsen zijn diegene die dagelijks injecteren. Hij of zij weet precies waar de injectable terecht moet komen en hoe je huid en spieren erop reageren. 

Mocht je toch besluiten, onthou dan

 • Laat je behandelen in een degelijke (privé)kliniek waar hygiënische regels gerespecteerd worden
 • Wat met onverwachte bijwerkingen?
 • Informeer naar de tarieven
 • Het beste moment voor een cosmetische ingreep is tussen 45 en 60 jaar

 

Hoe sta jij tegenover die rimpelloze snoetjes? Vind je ze mooi? Maken ze je soms onzeker? 
Of maak je je niet teveel zorgen over je uiterlijk? Elke leeftijd zijn charme?

 

By Katrien Sterckx 02.11.2017 

 

 

 

Hoe werkt Botox precies?

Q&A : Wat doet een BB crème? Of CC crème? DD, EE en GG crème?

Tegenwoordig is het assortiment foundations enorm uitgebreid. Van BB, CC, DD, .. over highlighters en sunkissed glows tot gekleurde dagcrèmes en liquid powders. Ik maak je wegwijs in het alfabet van de dubbeleletter-crèmes. 

 • BB crème staat voor Blemish & Balm
  - geeft een lichte dekking
  - egaliseert, beschermt en corrigeert de huid
  - camoufleert littekens
  - resultaat is zeer naturel
 • CC crème staat voor Colour & Correcting
  - geeft geen dekking
  - ideaal voor dames met kleurverschillen op hun huid
  - vrij transparant qua finish
  - voelt minder dik aan dan een BB crème
 • DD crème staat voor Daily & Defense
  - hot hot hot in Amerika maar bij ons nog niet zo bekend
  - bevat vaak veel antioxidanten
  - heeft een hoog ingebouwde zonnefilter
  - geeft eeen klein beetje kleur met zeer transparante finish
 • EE crème staat voor Even & Effect
  - onderdrukt hyperpigmentatie (bruine vlekjes)
  - geeft een hele mooie opgelichte, heldere teint
 • GG crème staat voor Genius & Glow
  - voor een mooie sunkissed glow
  - geschikt voor alle dames jong of oud
  - bekijk het als een vloeibare bronzer of 'woestijnzand'
  - hydrateert je huid 24 uur lang

 

Sta je soms te twijfelen tussen twee kleuren foundation? De ene net te licht en de andere te donker? Kies dan altijd voor de net iets frissere variant. De lichtste kleur dus. Dat geeft een veel jonger, frisser en zonniger resultaat dan wanneer je met een te donkere foundation aan de slag gaat. 


Remember pretty ladies; foundation dient niet om te bruinen maar om je gezicht te egaliseren. 'Kleur' en 'diepte geven' doen we met een blush of highlighter.

 

Skin x

 

By Katrien Sterckx 19.10.2017

 

 

Q&A : Wat doet een BB crème? Of CC crème? DD, EE en GG crème?

T van Tomaat

De stof lycopeen, die in een geconcentreerde vorm in tomatenpasta te vinden is, heeft namelijk het vermogen verbranding van de huid onder invloed van uv-straling te verminderen. #natuurlijkmooi 

 

By Katrien Sterckx 14.10.2017

QUIZ : Houden of wegdoen?

- Cleaning out my beautycase -

Doe mee met de Skin Esthetiek-quiz en kom te weten welke beautyproducten je kan houden of welke je mag wegdoen. 

 1. Oude make-up overboord
  Het najaar is het uitgelezen moment om je badkamerplank grondig te beoordelen voor next winter. Zijn al je maquillageproducten nog goed voor gebruik? Is die mascara nog veilig? Zijn de penselen netjes genoeg? Check alles en onderneem actie.
 2. Bepaal je stijl
  Weet je niet precies met welke make-up jij je top voelt? Doe een rondje Pinterest of loop langs voor make-up advies bij je favoriete schoonheidsspecialiste. *winkwink
 3. Behoud je basics
  Je maquillagetasje bestaat uit goede basisartikelen. Een mooie lippenstift, zwarte mascara en een past-bij-alles-oogschaduwpalet. Glitters, glossy wangenrood of vederwimpers heb je eigenlijk niet nodig.

Vuilniszak vol? 

Maquillage meegeven aan de vuilnisman is zonde. Als je items toch nog goed zijn of je hebt een miskoop gedaan, dan kan je een beautyavondje organiseren met je besties, je spullen doneren of het verkopen op een hippe vlooienmarkt!

 

Wie van jullie houdt haar spulletjes netjes geordend? Of ervaart hetzelfde probleem als ik: soms te slordig zonder opruimzin! Tips zijn welkom! :-)

 

By Katrien Sterckx 09.10.2017

QUIZ : Houden of wegdoen?

Het zal er stuiven

Als je even rondkijkt in het schoonheidsrayon zal je merken dat invloeden uit het Verre Oosten steeds vaker opduiken bij Europese brands.

Beschermende, verkoelende en hydraterende 'mists' zijn handige meeneemsprays die hun oorsprong vinden in supercity's als Tokyo en Hongkong.

Om aan het tempo van de stad met grijze uitlaatdampen en minuscule stofpartikels te weerstaan lanceerden ze bij Germaine de Capuccini een schoonheidsnevel. 'Secret Mist' Excel Therapy 02. 

Waarom zou je een verstuifbare huidverzorging gebruiken? 

 • Je woont in een stad of verstedelijkte omgeving
 • Je bent een roker
 • Werkt lange dagen op kantoor
 • Wilt fris blijven tijdens het sporten
 • Je wilt je make-up fixeren
 • Je wilt beschermt zijn tegen UV-stralen
 • Gaat graag picobello naar feestjes

Herkenbare argumenten? Leuk!

Laat me je ook even vertellen dat 'Secret Mist Excel Therapy 02' een delicaat parfum heeft, liftend en hydraterend inwerkt, niet plakt, geen vettig laagje achterlaat en past in elke handtas. 

3 woorden: I LOVE IT. 

 

By Katrien Sterckx 27.09.2017

Het zal er stuiven

Let's talk! #detoxen

Ok lieve lezers, let's talk!

Ik wil het vandaag eens hebben over detoxen. Hoe staan jullie er tegenover? Heb jij al een detoxkuur gedaan? En hoe ging dat dan in zijn werk? Welke waren de effecten op je lichaam en huid? Of wil je net helemaal niets weten van ontgiften?

Ik moet eerlijk zijn. 'Vroeger' was ik niet zo van het healthy, macrobiotisch, detox etc - type. Maar ik begin steeds meer de positieve effecten in te zien die ze teweegbrengen met mijn lichaam en huid. 

Er bestaan ontzettend veel rituelen om giftige stoffen uit je lichaam te krijgen, om je stofwisseling een nieuwe start te geven of je diepgaande balans weer terug te brengen.

Sapkuren, ayurvedische ontgiftingsdagen, detoxen van het suikergevaar zijn de bekendste. Helemaal thuis ben ik nog niet in deze materie en zit nog volop in de ontdekkingsfase, dus ben ik wat voorzichtiger met uitspraken hierrond. 

Wat ik wél weet is dat stoombaden, sauna's en jacuzzi's eenvoudige maar zeer effectieve manieren zijn om te detoxen. Ze geven mij nèt dat leuke extraatje aan mijn ontgiftingsproces. (de vinkjes kunnen gezet worden; superlang relaxen, slaatje en sapjes) 

Bovendien helpen de hitte en de vochtigheid mijn bloedsomloop te bevorderen waardoor mijn weefsels meer zuurstof krijgen, afvalstoffen beter gaan afvoeren en ik me meer in balans voel. 
 

Vertel me! 
Hoe ziet jouw detoxkuur eruit? 
Hou je ook een detox-dagboek bij? 
Of wil je helemaal niet detoxen?

 

By Katrien Sterckx 21.09.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let’s talk! #detoxen

When two become one..

Ladies. Guys. Er is nieuws uit Beauty-Business-Land!

Ik vind het zelf altijd geweldig als ik de passie én de knowhow én de groei van een bedrijf zie doorstralen naar een unieke verkoopsovereenkomst. Check, check en nog eens check bij Germaine de Capuccini. 

Saisons (GdC, Benelux) is nu officieel dochteronderneming van Germaine de Capuccini Spanje. HOERA!
Germaine de Capucccini Spanje heeft al dochterondernemingen in Italië, Dominicaanse Republiek en Colombia. Nu dus ook in België! 

Zilver voor ons landje!

Op internationaal niveau behaalt Saisons 8% van de totale omzet van Germaine de Capuccini en scoort daarmee de tweede plaats.

 1. Italië 17%
 2. België 8%
 3. Mexico 6%
 4. Groot-Brittanië 5%  

Wat betekent dat voor Belgische klanten?

Zonder twijfel een nog betere opgeleide schoonheidsspecialiste, beautynieuws heet van de naald, new-in products à la carte en superleuke promoties met meer mogelijkheden. Net zoals ik het graag wil.

Dus, ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden. Ik heb er alvast véél zin in!

YAY!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 02.08.2017 

 

When two become one..

Team kamp #ardennen

Ik stond ermee in mijn handen en ik heb hem laten liggen.. mijn make-uptas. Hij is huge qua formaat en redelijk gevuld tot aan de rits. Propvol as we speak. Maar die ga ik dus thuislaten. Want mid-juli mag ik mee richting Ardennen op tentenkamp. 10 dagen bijna make-uploos door het leven gaan, heeeerlijk!

Wat ook wil zeggen dat ik de komende 2 weken geen blogje zal posten. Meteen ook een digi-detox zeg maar. Geen pc, geen telefoon, geen wifi op de wei. Hallooo-kes campinglife!

Naar waar ga jij dit jaar met vakantie?

Liefs,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 13.07.2017

 

Team kamp #ardennen

Q van Quinoa

Alles wat je wil weten over deze supergraansoort! Quinoa heeft een bijzonder eiwitgehalte. 15%! Dat is voor een plantaardig gewas vrij hoog. Onze huid, haar, nagels, spieren en botten bestaan (grotendeels) uit eiwitten. Een beautyfood bij uitstek dus! Verder bevat quinoa ook vitamine E, mineralen, koper en magnesium. 

 

By Katrien Sterckx 08.07.2017

Teach me : 7 haalbare tips voor mooie wenkies

'Ik krijg mijn wenkbrauwen niet gelijk.' Ik hoorde het enkele dagen geleden nog bij mij in het salon. En oh, ik vond het heel herkenbaar want weet je, dat is nu één van de moeilijkste beautyklusjes ooit! Zelf je wenkies onderhanden nemen, daar krijg ik óók stress van. Of de ene staat hoger dan de andere of de andere lijkt dunner dan de ene .. Herkenbaar? 

Must-haves voor een mooi resultaat!

 • Neem een normale spiegel : met een extra-vergrotende spiegel heb je meer kans op overepileren
 • Een goede epileertang : scherp, symmetrisch en steriel
 • Wenkbrauwschaartje : springerige haartjes knip je veilig weg 

Werk aan de winkel #huphup

 • Haartje per haartje : zo kan je makkelijker correcties uitvoeren dan wanneer je ze met bosjes wegmaait
 • Enkel aan de onderkant : creëer een lift-effect en no droopy-eyes for you!
 • Span je huid op met 2 vingers : minder rode uitslag en mini bloeduitstortingen
 • Lijd niet aan unibrowfobie :  niemand wil Frieda Kahlo-wenkies, akkoord. Maar wanneer je teveel haartjes boven je neus weghaalt staan je ogen optisch verder uit elkaar, lijkt je neus groter en verandert de morfologie van je gezicht. Liever geen scheermesje gebruiken tussen je wenkbrauwen maar epileer zorgvuldig met een pincet 

Oops, iets te enthousiast geweest met plukken?

Het overkomt de beste. Met een speciaal wenkbrauwpotlood vul je zo de gaten in. Imiteer korte getekende haartjes tussen je echte en tover je warrige strookjes om tot brows on fleek!

Blij met je perfecte wenkbrauwen? Super! Dat màg! Het gaat immers om de kleine dingen in het leven hé .. toch? ;-)

 

Liefs,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 06.07.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teach me : 7 haalbare tips voor mooie wenkies

Rondje hyaluron.

Kleine vreugdesprongetjes in mijn hart toen ik hoorde dat er bij Germaine de Capuccini een hydraterend serum in de maak was. Ik had in de wandelgangen van beautyland al rumors opgevangen over de komst van de nieuwe favoriet. En nu eindelijk is 'ie d'er! Hip hip! Want een vochtinbrengende booster zat nog niet in het gamma. 

Wat is hyaluron?

In onze dermis, dat is de huidlaag vlak onder je opperhuid, bevinden zich fibroblasten. Deze veelzijdige cellen zijn net kleine fabriekjes die zorgen voor de aanmaak van oa; collageen- en elastinevezels. Daarnaast maken ze ook hyaluronzuur aan dat zorgt voor de hydratatie van je huid. 

Afname bij ouder worden..

De lichaamseigen hoeveelheid hyaluronzuur daalt met de leeftijd. Wanneer we 35 jaar zijn beschikt onze huid over 65% hyaluronzuur. Op 60 jaar blijft er nog maar een goeie 20% over. En de kenmerken kennen we allemaal, de oudere huid oogt minder soepel, voelt droger en is minder vol dan de jonge huid. 

Moisturizer met medaille!

Hyaluron is kampioen hydratatie! De stof in kwestie is in staat om 1000x (je leest het goed :-)) zijn eigen gewicht in water aan zich te binden. Om de hele vochthuishouding van je huid continu te laten verlopen, is er een smeermiddel nodig, zoals olie in een automotor. In de huid is dat.. juist ja, WATER! 

Je wilt je huidje graag helpen?

'Hyaluronic Force' is géweldig als je wil werken op het hydrateren van je diepliggende huidlagen en je een extra vochtboost aan je poriën wil geven. Deze new-in voelt als volgt :

 • Vederlicht : bij elke applicatie voelt je huid lekker fris aan
 • Geen parfum : zà-lig als je wil gaan 'layeren' en laag-boven-laag (serum + booster + dagcrème) wil toepassen
 • Makkelijk in gebruik : hoera voor het mini-pompje met maxi-druppelteller

Look & feel!

Wie zichzelf de komende dagen op een rondje hyaluron wil trakteren kan kennis maken met ons 'HYDRAFORCE ARRANGEMENT'. Een intensieve treatment met langhoudende hydratatie als focus. 

 • Ontvangst met een fris glaasje infused water (aardbei-kiwi)
 • Hydracure gelaatsverzorging (melk-tonic-srub-vapo-eyebrowshape-serum-DTI-massage-masker-DTI-dagcrème, 90 min.)
 • Massage van de onderbenen met bodylotion Smart Sorbet
 • Full size Hyaluronic Force serum 30 ml

JOUW GESCHENK : Full size Hydracure dagcrème 50 ml.

 

Een mens zou van minder dorst krijgen. :-)

Tot volgende week!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 28.06.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondje hyaluron.

P van Pepermunt

Olie van pepermunt is niet alleen ontstekingsremmend en verkoelend maar bevordert ook de doorbloeding en werkt ontgiftend.

By Katrien Sterckx 24.06.2017

Passie wakkert passie aan!

Hoi-oi lezers!

Vergeef me nu al mijn woorden van lof en zinnen die vol staan met superlatieven. Maar als ik naar Schoten mag om een opleidingsdag te volgen bij Germaine de Capuccini dan keer ik steeds terug met een mega-voldaan gevoel en met een energieboost van jewelste.

Puntjes op de i

Om meteen de puntjes op de i te zetten, als zelfstandige ondernemer ben ik niet verplicht om theoretische sessies te volgen bij mijn huismerk en word ik niet gedwongen om bepaalde cursussen bij te wonen. Het is mijn bewuste keuze om bij te leren en te groeien. Het stilt mijn honger naar nog meer beautykennis. Want als je een cursusdag mist dan mis je superbelangrijke info die je niet kan sharen met je klanten. En die zijn elke druppel info meer dan waard!

Mijn ervaring? 

Saisons speelt met service, kwaliteit en productkennis alsof het niets is. Onmisbare pijlers die de klassieke workshops bij andere firma's overstijgen. Gastvrij maar ook erg professioneel. Trendgevoelig en kritisch. Innovatief en traditioneel. Vandaag ligt de focus op bijleren, maar ook updaten en ideeën uitwisselen met collegae schoonheidsspecialisten zijn belangrijk! Er wordt héél wat beroepskennis gedeeld en skincare-kwowledge uitgewisseld. Erg fijn om bij te praten met deze skincarelovers! Heerlijk!

Het ontvangstcomité!

Jasmine en co van het ontvangstcomité, zaakvoerster Micheline en opleidingsmanager Esti (jouw teach-skills zijn top) streven steeds naar een succesvolle opleidingsdag. Met de uiterste zorg worden we ondergedompeld in de wereld van huidverbetering en skincaretreatments. Knowhow, communicatie en visie zijn de kracht van dit topbedrijf! Een plaatje dat tot in de details klopt.

Verloop van de dag 

Een heerlijk kopje koffie om de ochtendstress gauw te vergeten, vervolgens ontvangen te worden in een opleidingsruimte die clean is en orde uitstraalt doen mij verleiden. Elk detail ademt GdC uit. Dat oogt niet alleen mooi, het brengt ook rust en geeft een prachtig luxegevoel. De presentatie verloopt superprofessioneel met tijd voor een Q&A kwartier als break. Een dankbaar momentje even bij te kletsen met collega's die gedurende de jaren vriendinnen geworden zijn.

Queen of Stock, Sandra!

Na de pauze krijgen we de kans om alle geziene theorie toe te passen in een workshop. Huidverwennerij op en top! Van diep reinigen, exfoliëren, serums boordevol hyaluronzuren en heerlijke maskertjes. Pure huidpampering! Ik sluit de lesdag af bij Sandra, Queen of Stock! Fijne dame die mijn bestelling zorgvuldig noteert. Bij mijn afscheid krijg ik nog een goodiebag mét een skincare prezzie voor mezelf. Dankjewel Saisons!

Ik vond het zo'n geweldige voormiddag. Saisons doet het weer! Ik ben nu, na zoveel jaar, nog steeds een echte Germaine de Capuccini-fan en altijd benieuwd naar hun nieuwste lanceringen. 

En er staat jullie nog heel wat beautynieuws te verwachten over wat ik precies geleerd heb die dag. Ik vertel jullie er graag meer over in een volgende blog. 

Want passie werkt aanstekelijk, ik zei het toch! ;-)

Liefs, 
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 21.06.2017

 

 

Passie wakkert passie aan!

O van Oester

Oesters bevatten elementen die de huid zuiveren. Zeevruchten zijn echte beautybommen. Oesters zijn caloriearm en zitten boordevol omega 3-vetzuren, zink, vitamine E, magnesium en eiwitten. Ze verlenen de huid vochtigheid en flexibiliteit en stimuleren de collageenproductie waardoor je minder rimpeltjes krijgt.

 

By Katrien Sterckx 18.06.2017

Heb jij een city skin? Zo help je ze te onderhouden.

Hello city girl!

Ook al woon je in een landelijke omgeving, je brengt vaak veel tijd door in de stad. 's Ochtends op weg naar kantoor, 's middags luchen in de bistro en 's avonds gaan stappen met vrienden. Die stadsbuzz is erg fijn! Altijd iets te doen, iets te zien en iets te ontdekken. Maar behalve die energie en leuke sfeer die ze geeft, zorgt het ook voor een grauwe huid, verstopte poriën en -ja hoor- meer rimpels. Best wel eng wat stadsvervuiling, fijn stof en mini-roetdeeltjes met je huid doen. Onderschat ook de stress niet van dat hollen naar die laatste trein en dat bollen naar een volgende afspraak. 

Exactly, stressvol. Maar goed, verhuizen is geen optie want een mens went nu eenmaal snel aan superlekkere koffie en winkels zo kort in de buurt. :-)

Een maskerdagje invoegen in je beautyritueel is een beter idee. Bijvoorbeeld, op woensdagavond (wat doe je anders), Netflix, chill en een gezichtsmaskertje. Na een maandje hebben 94% van onze klanten aangegeven dat hun huid egaler was en 89% zag een stralende teint terug. 

Nieuwsgierig geworden naar jouw effect van een gezichtsmasker? Loop even binnen in onze beautyshop voor jouw city skin solution

 

Tot gauw,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 15.06.2017

Heb jij een city skin? Zo help je ze te onderhouden.

N van Nectarine

Necatrine is een heerlijk snackvrucht. In nectarine zitten antioxidanten die het lichaam gelijk omzet in vitamine A. Die vitamine A stimuleert de celdeling, vermindert de afbraak van collageen. 

 

By Katrien Sterckx 10.07.2017

Q&A : Waarom houdt mijn oogschaduw niet?

Dag mooie vrouw!

Zal ik je nog eens een beautytip verklappen? Eentje waar vele vrouwen last van hebben. Oogschaduw die niet lang houdt of in lijntjes trekt. Niet leuk en oogt wat slordig.

 • Je oogschaduw is van mindere kwaliteit
  Deze is vaak niet genoeg gepigmenteerd en bevat niet genoeg kleur om mooi te blijven zitten.
 • Je ooglid is te vettig
  Oogcrème, highlighter of foundation zijn geen goede basis voor je make-up. Ze nemen je lichaamstemperatuur op waardoor de producten op je ooglid vloeibaarder worden. Een oogschaduw daarbovenop aanbrengen leidt tot 'lijntjes'. Breng op het 'bewegende' gedeelte van je oog liever geen crèmes aan.  
 • De textuur van je oogschaduw past niet bij je huid
  Heb je van nature al een vette huid, gebruik dan geen oogschaduwstick maar liever een poeder.

De oplossing?
Investeer in een goed, kwaliteitsvol product. Dit hoeft je geen arm van je lijf te kosten maar je zal merken dat je er meer plezier aan beleeft. :-)
Gebruik een oogprimer. Die fixeert je oogschaduw beter zodat 'ie mooi en langdurig blijft zitten. 

 

Succes!
Skin x

 

By Katrien Sterckx 08.06.2017

 

Q&A : Waarom houdt mijn oogschaduw niet?

Zwaai-zwaai zonnebank!

Een sun-kisssed look zonder zonnebank?
Ik ben ervan overtuigd dat je een mooie huid krijgt door een gezonde levenstijl, natuurlijke voeding en huidverzorging bij een professioneel instituut. Daar past een zonnebank, met gevaar voor huidschade en huidkanker, niet meer bij. Daarom, .. goodbye en zwaai-zwaai zonnebank!

Heb je nog een abonnement voor de zonnebank?
Dan kan je dat nog afwerken, natuurlijk. Tot eind augustus 2017. Dan gaat de zonnebank er onverbiddelijk uit.

Waarom je bij Skin Esthetiek niet meer op de zonnnebank kan?
Het is gewoon niet gezond. Zelfs al besteed ik veel aandacht aan veilig zonnen op de zonnebank, er zijn vandaag betere alternatieven voor een gebronsde huid. 
Bovendien weet Kris Peeters, Minister van Economie en Consumentenzaken ook dat zonnebank niet de beste keuze is. Het bijhouden van de administratie die daarvoor binnenkort gevraagd wordt vraagt tijd. Veel tijd.. En weet je, ik gebruik die tijd liever om jou te verzorgen, je op de hoogte te houden van nieuwe trends en interessante tips te geven. 

En mijn bruine kleurtje dan, Katrien?
Ik ben volop op zoek naar een veilig en trendy alternatief. Dat kan je verwachten in het najaar van 2017. 

Zonnige groetjes,
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 01.06.2017 

Zwaai-zwaai zonnebank!

S.E.R.U.M.

Waarom is een serum liquide en een dagcrème niet? 

Hoge concentraties aan actieve werkstoffen kunnen niet worden verwerkt in een crème maar wel in een melkachtig of waterig product. Vandaar die fluide textuur bij serums. #wistjedatje

 

Liefs,
Skin x

 

By Katrien Sterckx

Een gezonde brons? Dat doe je zo!

Hello Sun-kissed babe!

4 slimme tips om je gebronsde huid langer vast te houden. 

 • Srubben
  Verwen jezelf met een uitgebreide scrubsessie voor het zonnen. Je verwijdert dode huidcellen waardoor je kleurtje sneller vormt.
 • Hydrateren
  Hoe beter je huid gehydrateerd is, hoe mooier bruin ze blijft. Goed aftersunnen en veel drinken doen wonderen. Dode huidcellen krijgen minder kans en je huid ziet er gezond, vitaal en sun-kissed uit.
 • Smeren
  Kies een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, smeer je om de twee uur in, enne .. in de schaduw word je ook bruin!
 • A fake tan to die for
  Je kan de natuur ook een handje helpen. Zonnepoeder, een gekleurde dagcrème of een verderlichte fond-de-teint, een handige zelfbruiner .. Daar heb je je fake tan to die for! Ik adviseer je graag over onze topproducten. 

Sun-kissed kisses!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 30.05.2017

 

 

Een gezonde brons? Dat doe je zo!

L van Lavendel

Lavendel is één van de meest veelzijdige kruiden. Lavendel heeft een antibacteriële werking bij de behandeling tegen acne. Het brengt de talgproductie in balans en verbetert je huidteint. Lavendel ken je als natuurlijk deodorant. Lavendel verlicht de huid bij verbranding door de zon. Gedroogde lavendel in je schuimbad werkt ontspannend voor het slapengaan. Over lavendel geraak je niet uitgepraat .. :-)

 

By Katrien Sterckx 20.05.2017

M van Mango

Mango zorgt ervoor dat verstopte poriën in de huid zich openen. Het is één de meest effectieve vruchten tegen deze aandoening. De hele huid is gebaat bij het eten van mango en zorgt ervoor dat deze er zachter en glanzend gaat uitzien.

By Katrien Sterckx 20.05.2017

Zo krijg je je nagellakflesje wèl open.

19.30u - Duisburg.            

Afspraak om 20u in Leuven voor een gezellig etentje with the girls. En nèt nu je die mooie kleur wil lakken, is je flesje niet meer open te krijgen. Tevergeefs onder de warme waterkraan houden helpt niet, je tanden erop stukbijten hoeft niet en tussen de badkamerdeur klemmen mag niet. Muurvast zit 'ie. Voordat je het opgeeft om alles in de vuilbak te kieperen, heb ik deze geweldige beauty hack voor je. Wedden dat het nu wel lukt?

Wikkel een doodgewone elastiek rond de hals van het flesje waardoor je meer grip krijgt om het dopje los te draaien. Whoop whoop!! Piece of cake!

Extra tip: Maak na elk gebruik de flessenhals schoon met dissolvant op een wipe'je. 

En nu, .. lakken maar en genieten van die fijne avond!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 18.05.2017

 

 

 

Zo krijg je je nagellakflesje wèl open.

J van Jojoba

Jojoba-olie wordt enkel uitwendig gebruikt. Krachtig tegen eczeem, psoriasis, geïrriteerde en vette huidjes. Effectief tegen een jeukende hoofdhuid en droog haar. Jojoba-olie voelt niet vet aan en is daardoor ook een prima basis voor make up. Van jojoba-olie zijn geen tegenwerkingen bekend. Lang leve jojoba!

 

By Katrien Sterckx 13.05.2017

K van Kiwi

Kiwi's zijn een geweldige bron van collageen. Dat komt omdat deze vruchten, bruin aan de buitenkant en groen aan de binnenkant, vol zitten met vitamine C. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen. Collageen geeft steun aan je huid en is verantwoordelijk voor je elasticiteit en soepelheid van je huid. 

 

By Katrien Sterckx 13.05.2017

Een noot is een geur.

Hoihoi beautylover, 

Tijdens mijn opleiding Schoonheidsverzorging werkte ik in het laatste jaar aan mijn eindwerk met als onderwerp, 'Parfum'. Bij toeval heb ik die schrijfsels teruggevonden en ja hoor; ze zijn nog steeds erg up to date! ;-) In een notendop vertel ik jou graag wat meer over het geurige water. 

Parfumeurs gebruiken noten zoals componisten dit doen. Ze bouwen en brengen de (geur)noten aan in lagen om zo een mooi parfum te creëren. Net als bij muzieknoten zijn sommige geurnoten licht en fris, andere intens en vol. Vanaf het moment dat je een vleugje verstuift, gaat het parfum doorheen verschillende fases. Elke fase heeft een verschillende graad van vluchtigheid. Een noot is dus een geur. 

De 'architectuur' van een parfum is te vergelijken met een piramide. Spits, fris en vluchtig bovenaan, intens en langruikend onderaan.

De hoofd-, of topnoten.
Dat zijn de eerste geurnoten die je ruikt als je je parfum gebruikt. Ze zijn erg vluchtig en ruiken fris, fruitig en soms zoet. Het zijn ook de eerste noten die verdampen. Sommige al na 10 minuutjes. Citroen, meloen en bes zijn populaire topnoten.

De middel-, of hartnoten.
Wanneer de topnoten vervlogen zijn, is het de beurt aan de hartnoten. Zij vormen de kern van je parfum. Aangename prikkelende kruiden en specerijen zoals rozemarijn, kardemom en nootmuskaat. Vaak ook bloemen zoals jasmijn en gardenia. Hartnoten blijven ongeveer een uurtje bestaan vooraleer ze zich mengen met de onderste basisnoten.

De basisnoten.
Ook wel 'de ziel van het parfum' genoemd. Basisnoten zijn de fundamenten van je parfum. De bodemnoten die alle ingrediënten samen houden. Dit is de geur die in je geheugen blijft. Ze dragen het parfum wel vier uur en langer. Basisnoten ruiken het meest intens en langdurig. Sandelhout en wierrookhars zijn er enkele. Dierlijke geurstoffen zoals ambergrijs, muskus, civet en castoreum worden vrijwel niet meer gebruikt.

 

Geurige groetjes,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 11.05.2017

 

 

 

 


 

 

Een noot is een geur.

Waarom ik geen gezichtsdoekjes gebruik?

Lekker makkelijk? Jup!
Goedkoop? Ook!
Heel nefast voor je huid? Helaas .. ja!

Gezichtsdoekjes zijn perfect voor als je make-up snelsnel wil bijwerken, maar ze halen niet al het vuil, fijn stof en maquillage van je gezicht af. Bovendien bevatten ze vaak chemische snelverdampende ingrediënten die je huid uitdrogen. De achtergebleven onzuiverheden zorgen voor onnodige problemen achteraf. Je moedigt acne en comedonen aan te blijven zitten in je poriën. Een no-go!

Een goede reiniging start je met milk en eindig je met water. Ga voor die mooie glowing skin!

 

Graag gedaan hé ;-)
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 04.05.2017

Waarom ik geen gezichtsdoekjes gebruik?

I van Ijs

Skin icing! Helemaal hot en happening in beautyland. Daar wil je toch alles over weten! Neem je ijsblokje al maar uit de diepvriezer en trek je handschoenen erbij aan want dit ritueeltje is prettig koud so .. it's getting chilly!

Tip : Leg het ijsblokje niet rechtstreeks op je gezicht maar laat het even 'nat' worden door te smelten.


Ijsklontjes helpen je bloedciculatie op je huid op gang te brengen en zorgen voor een natuurlijke glow. Ijsblokjes helpen ook om roodheid, ontstekingen en onzuiverheden tegen te gaan. Je kan ze ook even gebruiken als extra tonic. Om je poriën weer te sluiten. Skin icing werkt ook goed tegen de eerste tekenen van huidveroudering. Zie het als een natuurlijk botox en je kan er weer tegenaan. Ice ice baby!

Kiss,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 29.04.2017

Rookwolkweetje.

Geuren uit de jaren '20 werkten met toetsten die je niet meteen associeert met parfum. Zo bestond er een parfum dat rook naar sigaretten! Het was voor vrouwen uit die tijd not done om te roken maar, .. ernààr ruiken stond wel superhip. 100 jaar later zijn leder-en tabaksgeuren weer trendy in parfumland. Maar eerder bij mannenluchtjes. 

Zo zie je maar, alles komt terug.

 

 

Buh-bye melkflessen!

Sun's out, legs out!

Iets wat we al maanden lopen te verbergen in laarsjes en skinny jeansbroeken mogen we terug aan het daglicht laten zien. Juist ja, die benen. Stoppels, een blankwitte kleur, een verdwaalde pukkel .. niet meteen mooie dingen die je hoort te zien op je eerste blotebenendag. Hoogtijd voor een hoogstaand badkameruurtje!

Scrubben, harsen en bronzen. In deze volgorde hé Sunshine ;-)

Suc6!
Skin xx

 

By Katrien Sterckx 27.04.17

Buh-bye melkflessen!

G van Gist

Gist is een klein wondermiddel tegen acne. Het verzacht de irritatie van ontstoken wondjes, vermindert de droogheid en voorkomt dat je huid weer gaat glimmen. Bevat veel mineralen, sporenelementen en vitaminen.

 

By Katrien Sterckx 22.04.2017

Check je vlekje.

Hallo sunshine!

Dit blogje komt een beetje met vertraging wegens korte break naar een zonnige oord. :-) De zon op mijn snoet deed me goed maar met de lente binnen handbereik wil ik jullie graag attent maken op een belangrijk onderdeel van huidverzorging. Eventjes heel serieus nu .. Namelijk het (laten) controleren van huidvlekjes. Die zijn lang niet allemaal even onschuldig. Moeder- en pigmentvlekken kunnen ontaarden in melanoom. Een zeer agressieve vorm van huidkanker die al in een vroeg stadium kan uitzaaien. Wanneer men melanoom vroeg kan ontdekken en verwijderen is de uitzaaikans klein en de overlevingskans groot.

Ken je de ABCDE regel al?
Elke letter staat voor een kenmerk van een vlekje dat wijst op een mogelijke overgang naar melanoom.

A = Assymetry (asymmetrisch)
B = Border (rand)
C = Colour (kleur)
D = Diameter (doorsnede)
E = Evolution, Elevation (verandering, ontstaan)

Heb je vlekjes waar je niet helemaal zeker van bent? www.gezondheid.be is handige site om eens op rond te kijken.

 

Doe de vlekcheck!

Doei,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 15.04.2017

Check je vlekje.

H van Haver

Heb je last van droge eczeem? Dan is haver goed voor jouw huid. De koolhydraten en eiwitten leggen namelijk een beschermlaagje op je huid waardoor je minder vocht verliest. De eiwitten zorgen voor een goede pH-waarde. De vetten uit de havermout versterken je huid en de flavonoïden kalmeren je roodheid.

 

By Katrien Sterckx 15.04.2017

F van Framboos

Een tekort aan biotine kan leiden tot broos en dof haar. Wie genoeg biotine of frambozen eet kan het haar versterken en mooier laten glanzen.  

 

By Katrien Sterckx 08.04.2017

Handverzorging voor beginners

Start to .. manicure!

Onverzorgde handen en afgebladderde nagels zijn een echte no-go. Verzorgd voor de dag komen begint met mooie handen. Bovendien denken we bij anti-aging meteen aan het gezicht. Maar je handen kunnen je ware leeftijd ook verklappen als je ze verwaarloost. 

How to? 

 • Investeer in een goede vijl
  Kies een stevige kartonnen vijl. Die is minder ruw dan een vijl uit metaal. 
 • Maak gebruik van een bokkenpootje
  Met een bokkenpootje duw je je nagelriemen zachtjes naar achter. Op die manier vergroot je je nagelplaat en creëer je een mooier vlak om te lakken. Je zal ook merken dat je de kans op losse velletjes verkleint.
 • Verwen jezelf met de aankoop van de zaligste handcrème ooit 
  Eentje die jij lekker vindt zodat je hem heel vaak kan gebruiken. :-)
 • Lak je nagels in een subtiel tintje.
  Ik hou erg van huidskleurtjes of nude tinten. Die ogen easy-chic zonder echt de aandacht te trekken.

 

Van deze verwennerij worden we blij!
Skin x

 

By Katrien Sterckx 06.04.2017

 

 

 

Handverzorging voor beginners

F.A.B.E.L. #geloofnietalleswatjeleest

Hey zonnestraaltje, 

Het is een fabel dat je pas echt bruin wordt als je eerst flink verbrandt ... Zonnebrand is namelijk een reactie van de huid op overmatige blootstelling aan zonlicht. De effecten van zonnebrand zijn te vergelijken met brandwonden door hete vloeistoffen. Zonnebrand is meestal een eerstegraads verbranding. Afkoelen van de huid is een must. 

 

Take care,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 

 

 

F.A.B.E.L. #geloofnietalleswatjeleest

E van Ei

Last van een vette huid? Eiwit bevat een groot deel proteïnen die de huid doen samentrekken. Het eigeel is een vitaminebom van B2, B5, B8, B9, ijzer en calcium. Eieren maken ook fijn haar sterker.

 

By Katrien Sterckx  01.04.2017

Survivalkit : Op het werk

Hello ladyboss,

Heb je een belangrijke meeting? Of moet je onverwachts een presentatie geven? Dan is het altijd handig om een extra make-uptasje te hebben op kantoor. Zo kan je nog even je make-up bijwerken en zie je er weer picobello uit! Een survivalkit helpt ook wanneer je naar een afterworkdrink mag. 

# Concealer = in de vorm van een pen om donkere kringen te laten verdwijnen
# Transparant compact poeder = om je huid te egaliseren en te matteren
# Blush = voor die frisse uitstraling
# Lippenbalsem of gloss = glanzende lippen staan mooier
# Zwarte eyeliner = your evergreen classic
# Een all around oogschaduw = liefst met subtiele satijnglans
# Minipenselen = superhandig om je make-up snel te finishen
# Een reistandenborstel en tandpasta = frisse tanden geven een fris gevoel
# Miniparfum = your signature scent. Of course ;-)

 

Klaar in 6 minuten en 20 seconden. Max! 

Go for it!
Skin x

 

By Katrien Sterckx 30.03.2017

Survivalkit : Op het werk

Een vermoeide blik? Euh, 911 calling?

Lieve nachtvlinder,

Hield je kleine ukkepuk je vannacht uit je slaap? Of stond je op de guestlist van een epic party? Na een slapeloze nacht zie je er vaak hopeloos uit, maar don't panic. Het komt erop aan om de juiste tricks toe te passen en de ideale hulpmiddeltjes te leren kennen.  

Toptip 1 : Ken je de lepel-truc al?
Leg een paar koffielepels voor enkele minuten in de diepvriezer. Gebruik dan de bolle kant van de lepel op je oogbol om ze te 'ontdooien'. Draai de lepels om en masseer de huid onder de ogen. De huid wordt strakker en de vochtophopingen van je wallen verdwijnen.  

Toptip 2 : Concealer is the secret of the universe (Bobbi Brown)
Kies voor een tint lichter dan je huidskleur. Gebruik een gele ondertoon als je kringen roze zijn, een roze ondertoon als ze blauwpaars zijn en perzikkleur voor als je een mediterranees type bent. 

Toptip 3 : Attack met lipstick!
Probeer eens een rode lippenstift. Zo neem je de aandacht van je vermoeide ogen weg en kijkt iedereen naar je fantastische mond. Zorg wel voor een egale teint op je huid, anders accentueren je rode lippen de roodheid in je huid. 

Nog een beetje mascara, je brows naar boven borstelen en je bent .. TIPTOP!

Skin x

 

By Katrien Sterckx 30.03.2017

Een vermoeide blik? Euh, 911 calling?

D van Druif

Druiven zijn de vrucht van de goden door hun aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten. Druivensuiker geeft een energieboost. Verder bevatten druiven ook calcium, magnesium, fosfor en kalium. Druivenpitolie werkt anti-aging en huidverjongend. Voor mooie handen en nagels zijn rode druiven uitstekend. #natuurlijkmooi #lovetheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 24.03.2017

Dilemma : Scrubben, 's morgens of 's avonds?

Dag beautyqueen,

Een vaakgestelde vraag in het salon. 'Scrub ik nu het best in de ochtend of liever 's avonds?' 
Wel, bij voorkeur liever 's avonds. Waarom?

 • Je hydrolipidefilm, je natuurlijke beschermingslaag, begint zich halverwege de nacht te vormen. Rond zeven uur 's morgens is ze zo goed als herstelt. Klaar om de dag te beginnen. Wanneer je dan een intense reiniging doet is je huidje weer 'gestript' en heeft ze vele uren nodig om te herstellen. Iets wat extra werk vraagt overdag want wil ze jou liever beschermen tegen invloeden van buitenaf.
 • Je huid is 's avonds ook gewoon vuil van make-up, transpiratie en luchtvervuiling. Een scrubritueel werkt dan logischer en bijgevolg help je huidje om 's nachts weer goed te herstellen. Get it? ;-)

 

Ziezo, vraagje opgelost! :-)
Veel scrubplezier!

Skin x

 

By Katrien Sterckx 22.03.2017

 

Dilemma : Scrubben, ’s morgens of ’s avonds?

C van Citroen

Werkt uitstekend voor een rijpere, verslapte huid. Citroen is reinigend en werkt adstrigerend of samentrekkend. Het bevordert de aanmaak van collageen en verstevigt je huid. #natuurlijkmooi #lovertheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 18.03.2017

Q&A : Waarom houdt mijn parfum niet?

Wanneer je favoriete luchtje niet lang genoeg meegaat, kan dit verschillende redenen hebben.

 • De scheikunde van je lichaam
  De grote boosdoener is de zuurtegraad of pH-waarde van je huid. Wanneer je huid te 'zuur' is, verdwijnt je parfum sneller.
 • Je eetgewoonte
  Strenge diëten waarbij je je vetinname tot een minimum beperkt, pikant eten of fastfood, .. hebben invloed op je lichaamstemperatuur. Ze moedigen de huid aan om je parfum af te stoten. 
 • Je zweet teveel
  Wanneer je veel transpireert worden de geurmoleculen sneller vrijgegeven. Resultaat; je parfum geurt wel krachtiger maar verdwijnt ook sneller. 
 • Je gebruikt medicatie
  Geneesmiddelen kunnen invloed hebben op de scheikundige samenstelling van je lichaam en dus ook op de pH-waarde van je huid. 
 • Je huid is te droog
  Een droge huid heeft niet dezelfde mogelijkheid om de geurmoleculen vast te houden zoals een vettere huid. 

De oplossing?

Gebruik eerst een bodylotion met dezelfde geur als je parfum. Of nog beter; gebruik ook de badolie of douchegel met je lievelingsgeur. Je huid zachtjes droogdeppen, insmeren met olie en enkele druppeltjes parfum op je pulse punten; hals, knieholtes, polsen, enz. 

Geurige groetjes,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 15.03.2017

 

 

 

 

Q&A : Waarom houdt mijn parfum niet?

B van Banaan

Bananen bevatten oxidanten, enzymen, magnesium, ijzer, vitamine A, B6, E, en F. Bananen hebben ook een antibacteriële werking. Ze verbeteren de elasticiteit van je huid en werken zodoende antiaging.
#natuurlijkmooi #lovetheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 11.03.2017

You go girls!

Hoi hoi topmadammen,

Eerst en vooral, proficiat met je internationale dag! Ja. Een vrouwendag is nodig dus vier jezelf vandaag en ontdek je kansen. YOU GO GIRLS! 

Geniet! Van kleine en piepkleine dingen. Van heerlijke verwennerijen en miniverzorgingen. Want van genieten krijg je echt een mooie huid. Dat doet namelijk de stikstof-oxyde voor je. Hij is één van de goede vrije radicalen die je lichaam aanmaakt onder invloed van genot. Duuuus, hoe méér je geniet, hoe meer stikstof-oxyde in je lichaam, hoe gelukkiger en gezonder je bent. Dat is het geheim van een mooie huid. 

Vandaag geen was- en strijktroubles, geen vuilzakken-buiten-zetten-issues en geen what's-for-dinner-probs. 

Believe in your inner Beyoncé! :-)

 

Liefs,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 08.03.2017

You go girls!

A van Avocado

Ideaal voor een droge huid vanwege zijn proteïnen en vetten. Rijk aan vitamine C, E, en K, magnesium en kalium. #natuurlijkmooi#lovetheskinyourin

 

By Katrien Sterckx 05.03.2017

En hij? Wanneer krijgt hij rimpels?

Er is niet zoveel verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid. Buiten het feit dat ze dikker en wat vetter aanvoelt, is ze ook onderheving aan de zwaartekracht. Maar omdat Meneer zich elke dag scheert is de huid gladder. De huid kan wel trekkerig en schilferig aanvoelen nà het scheren. Dus een dieptereining of een mensfacial op regelmatige tijdstippen (lees: elke 6 weken) doen wonderen. En dat ziet hij direct terug in de spiegel. 

Op de man af, hij zal schitteren naast jou!

 

Liefs,
Skin x

By Katrien Sterckx 28.2.2017

 

 

En hij? Wanneer krijgt hij rimpels?

4 tips make-up : foundation

Hello beautylover!

Het lentezonnetje laat nog even op zich wachten. En toch wil je graag een flawless tintje hebben. Maar ... je bent nog wat onzeker over het gebruik van fond de teint? Schrikt het je af om er 'te opgemaakt' uit te zien of 'te panecake-achtig'? Dat hoeft helemaal niet, mooie dame. :-) Er is één gouden regel die je goed in je achterhoofd moet houden. Foundation bestaat erin om je huid egaal te maken, niet om je huid te bruinen. De volgende 4 tips tonen hoe je dat best doet.

Tip 1 : Kies je kleur op basis van je gezichtskleur. Dit is de kleur die je ziet nàdat je je huid gereinigd hebt. Test op je kaaklijn (niet op je hand) je goede kleur. Die mag niet opvallen maar moet mooi versmelten met je huid.

Tip 2 : LESS.IS.MORE. Gebruik niet te veel product. Een paar kleine druppeltjes zijn voldoende voor je hele gelaat. Het liefst gebruik je je foundation op de plekjes waar je het echt nodig vindt. Wallen, acné en puistjes pak je aan met een concealer.

Tip 3 : Werk van binnen naar buiten. Begin eerst bij je neus, dan je wangen, daarna je voorhoofd tot in de haarlijn en tenslotte tot aan je oorlelletje. 

Tip 4 : Het is erg handig om een winter- en een zomerfoundation te hebben. In de zomer kies je voor een donkerder tintje. 

Heb je niet veel tijd in de ochtendrush? Gebruik dan net als ik een BB of CC crème. Dat is een fdt mét verzorging. En mét een SPF factor. Drie vliegen in één klap!

 

Ziezo, alvast veel plezier met deze 4 tricks. Keep you picture perfect every day!

 

Skin x

By Katrien Sterckx 27.02.2017

4 tips make-up : foundation

Homemade lipscrub #diy

Hallo daar!

Ik ben een echte Germaine de Capuccini-addict. Germaine is my middle name! Understatement én alsof jullie dit nog niet wisten. Maar soms wil ik graag zelf roeren in mengsels en brouwsels. Jij ook? 
Stel: je wil graag je gloednieuwe, knalrode lipstick op. Voor die sterke, zelfverzekerde look. Maar lippen die zo droog als een stuk perkament zijn niet de ideale basis. Met een paar simpele ingrediënten die zelfs in het leegste keukenkastje (zoals bij mij) te vinden zijn maak je een do-it-yourself #diy beautyproduct dat werkt!

Nodig: 

 • 1 el olijfolie
 • 1 el honing
 • 2 el rietsuiker

Aan de slag:
Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op je lippen aan en scrub zacht tot ze als nieuw aanvoelen. Spoel goed af met water en breng een voedende lippenbalsem aan. En dan .. tadaa, je gloednieuwe rode kleur erop en klaar is Klara! 

Hoe werkt dat nu?
Suiker is een prima scrub. Krast niet en lost op in water (geen microplastics in de natuur).
Honing is wondhelend en antibacterieel. 
Olijfolie voedt je huid en is rijk aan vitaminen, antioxidanten en mineralen. 

 

Laat je me weten hoe het met jouw homemade-lip-scrub geweest is? 

Liefs,
Skin x

 

By Katrien Sterckx 24.02.2017

 

 

Homemade lipscrub #diy

N.A.G.E.L.

Beautyweetjes of wist-je-datjes. Je kent ze wel. Erg leuk om te lezen, makkelijk te onthouden en nadien ben je altijd weer een beetje slimmer. Of je pakt er onverwachts mee uit op een gezellig familiefeestje. Gegarandeerd plezier! 

Wist je dat de traagstgroeiende nagel die van je duim is? En de snelstgroeiende die van je middelvinger! 

Mannennagels groeien sneller dan die van vrouwen. De enige uitzondering is tijdens de zwangerschap.

Tot een volgende keer!

Skin.

By Katrien Sterckx 22.02.2017

N.A.G.E.L.

Hello, from another side!

Hallo, hier ben ik!

En dit is mijn allereerste blogpost. Hier wil ik mijn verhaal, mijn ervaring, mijn kennis en passie voor schoonheid en beauty met jullie delen. Ik neem jullie maar al te graag mee in mijn wereld van verzorging, beautyprodukten, trainingsdagen bij Germaine de Capuccini, opleidingsdagen bij O.P.I. en nog veel meer. 

En dat om jullie huidjes nog mooier te maken :-)

Tot gauw!

Skin. 

By Katrien Sterckx 22.02.2017

Hello, from another side!

Verzorging van de maand februari : HYDRACURE

Met microsponsjes, Japans thermaal water en hyaluronzuur hydrateert de Hydracure je huid op en top. Zo vervagen oppervlakkige lijntjes.

Voor wie?

 • Voor de vermoeide en gestresste huid  
 • Voor de huid die uitgedroogd is door reizen, airco/verwarming en koud winterweer

Jouw resultaat: een uitstekend gehydrateerde huid, beschermd tegen winterse weersomstandigheden.

Behandeling

 • Welkomstritueel Kirei
 • Reiniging
 • Dieptereiniging
 • Bi-phase serum
 • Massage van het huis
 • Gelmasker
 • Tonic
 • Crème 
 • Eindritueel Kirei  

Prijs: € 86

Verzorging van de maand februari : HYDRACURE

Wist-je-dat-herfst-tip

Een droge huid, dat gaat verder dan je kin

Wist-je-dat-herfst-tip

Duivels lekker smeerbaar

#reddevils #smeermetdeduivels

Duivels lekker smeerbaar

De laatste loodjes en dan ...

Boeken in de hoek en time to relax!

Prettige promo: Purexpert
Voor alle boekenwurmen heeft Skin Esthetiek een toffe aanbieding uit het Purexpert-gamma. Verwen je arme studiehoofd met een professionele gelaatsreiniging mét dagcrème en maar liefst twee geschenkjes.

De laatste loodjes en dan ...

Skin Esthetiek zet mama's in de bloemetjes

30 april: even me-time, mama-time!

Skin Esthetiek zet mama’s in de bloemetjes

Zijn borst zo glad als jouw benen? Dat kan!

Permanent ontharen ook voor heren. Nieuwsgierig? Klik hier!

Zijn borst zo glad als jouw benen? Dat kan!

A positive mind is a joy forever..

.. en stiekem droom ik al van de zomer!

A positive mind is a joy forever..